Rezultate la Campionatele Mondiale de alergare montană din Austria

0
149

Rezultate la Campionatele Mondiale de alergare montană din Austria. Mădălina Florea s-a clasat pe locul 6 în proba feminină de mountain classic, sâmbătă, la Innsbruck-Stubai.

Rezultate la Campionatele Mondiale de alergare montană din Austria. Cea mai bună clasare a fost reuşită de echipa masculină a României cu Andrei Gabriel Preda, Ionel Cristian Manole și Cătălin Şorecău. Ei au ocupat locul cinci în proba de long trail (85 kilometri şi 5.600 metri diferenţă de nivel).

Mădălina Florea a fost întrecută de americanca Grayson Murphy, care a câștigat în fața suedezei Tove Alexandersson, pe trei a fost atleta kenyană Joyce Muthoni.

Magdalena Bosînceanu a ocupat locul 46, Adelina Panaet s-a clasat pe 48, iar Liliana Dragomir a încheiat pe 54.

În întrecerea pe echipe, România a ocupat locul 11, victoria a fost obținută de echipa din Kenya, care le-a devansat în clasamentul final pe concurentele din Marea Britanie şi Franţa.

La masculin s-a impus Leonard Chemutai, urmat de kenyanul Ombogo Kiriago Philemon şi de germanul Filimon Abraham. Cel mai bine clasat român a fost Rareş Imre Miklos, pe 39, Marius Valentin Popa a încheiat pe 48, iar Peter-Daniel Herman a ocupat locul 64.

Kenya s-a impus în concursul pe echipe, urmată de Italia şi Spania, iar România a încheiat pe 13.

La juniori sportivii au concurat pe distanța de de 7,5 kilometri cu 360 metri diferenţă de nivel. James Kirwa l-a întrecut pe Hosea Chemutai, al treilea fiind germanul Matthieu Buehrer. România a fost reprezentată de Dumitru-Florin Gut, clasat pe 52, Ciprian Costin a fost pe locul 54, Andrei Dascăl a fost pe locul 60 şi Albert Constantin Munteanu pe 67.

Pe echipe, Elveţia a ocupat prima poziţie, urmată de Franţa şi Spania, iar România a fost a 15-a.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea