Georgeta Manolache,”minerita” din Lupeni,revine la Spartan Race:”Satisfactia e uriasa”

494

Georgeta Manolache face sport de cand se stie. A jucat fotbal in copilarie, a cochetat cu tenisul de masa, iar de peste 6 ani a descoperit alergarea montana. Are peste 30 de ani vechime in munca la minele din Valea Jiului. Este o femeie calita de mica, de viata intr-o familie cu greutati financiare, iar apoi de anii grei de munca fizica. Georgeta are ambitii mari. Organizeaza in toamna a doua editie a concursului Maraton Straja. In acelasi timp a lansat un club, Asociatia Club Sportiv Strajerii Lupeni, cu ajutorul caruia vrea sa promoveze alergarea montana si atletismul in Valea Jiului.

Georgeta Manolache revine la Spartan Race: „Probele cele mai grele sunt la final”

Georgeta a povestit pentru aimx.ro experienta din 2018 de la Spartan Race: „Imi doream mult sa fac un „spartan”. Aflasem de la un prieten care mergea des la genul acesta de competitii. Inca de cand nu se organiza „Spartan-Race” la noi in tara. Anul trecut am participat la cea mai dificila cursa: Bestia ( 21 de kilometri, 30 de obstacole). Nu am vrut sa ma fac de ras si m-am testat inainte la o alta competitie pe langa Ciolpani. Am si castigat-o. La Spartan am terminat pe locul 4, la categoria mea de varsta si cred ca nu am reusit sa trec doar 4 obstacole. La fiecare obstacol ratat trebuie sa faci 30 de burpee-uri. Dupa atata efort si in soarele ala a fost greu. Cred ca trebuie sa depui un efort mai mare la executia pedepsei fata de trecerea unui obstacol propriu zis. Atunci au aparut si ceva ameteli.”

Ultramaratonista in varsta de 51 de ani considera ca tot alergarea i-a dat de furca mai mult. „Sunt obisnuita cu sarcinile astea la munca. Sa ridic, sa car greutati…Nu am reusit, de exemplu,  sa ma urc pe sfoara pana sus si sa ating clopotelul. Acolo am si pierdut podiumul la categorie pentru ca am intarziat mult. Mai erau niste inele dreptunghiulare care se roteau cand le atingeai. Mi s-a parut grea proba.”

Georgeta va participa in acest an la cursa de 13 kilometri, cu 21 de obstacole. Nu vine singura in Poiana Brasov

Georgeta Manolache Spartan Race„Am ales aceasta cursa, in acest an, pentru ca tin foarte mult sa merg si la cursa copiilor. Nu vreau sa se suprapuna. Sper ca mai multi dintre micutii pe care ii antrenez sa ma insoteasca la Poiana Brasov, iar parintii sa-i lase sa participe la Spartan Kids. I-am invatat sa sara peste banci, i-am dus in padure pe niste pante „agresive” sa se traga cu mainile si sa impinga in picioare…Eu le acord foarte multa incredere. Imi doresc sa devina puternici, sa lase fricile. La mine in antrenamente nu exista nu pot si mi-e frica” a mai spus Georgeta pentru aimx.ro

„Alergi, sari pereti de la inaltime, ai ruperi de ritm, iti folosesti bratele sau picioarele. Unele obstacole sunt foarte grele, dar satisfactia este uriasa cand ajungi la finiSh. Mergi sa te descoperi pe tine. Pot sau nu pot sa fac?” – Georgeta Manolache pentru aimx.ro

Editia a doua a concursului Spartan Race se desfasoara in Poiana Brasov pe 3 si 4 august. Inca te mai poti inscrie, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Rosia Montana Marathon