Daniel Martin s-a calificat la Jocurile Olimpice. Robert Glinta e in finala la Mondiale

443

Daniel Cristian Martin a devenit al doilea inotator roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 2020. Sportivul a reusit performanta de exceptie, luni dimineata, la Campionatul Mondial de la Gwangju, Coreea de Sud. Robert Glinta, cu „viza” de Japonia deja in buzunar, a reusit sa intre in finala la 100 de metri spate. 

Daniel Cristian Martin a realizat baremul de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, in proba de 100m spate.

 Daniel Martin Jocurile Olimpice  Daniel Cristian Martin a obtinut baremul de calificare inca din calificarile de la 100 de metri spate. Timpul sau: 53.65 secunde. 
Baremul A de calificare la Tokyo in proba de 100m spate este de 53.85 secunde. Daniel Cristian Martin este pregătit de antrenorul Iulian Matei.

Martin s-a calificat in acelasi timp si in semifinalele Mondialului, dar nu a mai reusit sa acceada in ultimul act. Inotatorul a terminat semifinala cu 53.71 secunde. El s-a clasat la final pe locul 12.

Robert Glinta s-a calificat in finala Campionatului Mondial de Natatie

Robert a avut o evolutie din ce in ce mai buna in Coreea de Sud. Glinta s-a calificat cu al saptelea timp in semifinale: 53,64. Sportivul roman a concurat in semifinala a doua si a terminat proba cu timpul de 53.40 secunde. Iar acest timp i-a adus o meritata calificare in marea finala. Robert Glinta este pregatit de Silviu Anastase.

Finala probei de 100m spate masculin de la Campionatele Mondiale de Natatie de la Gwangju are loc marti.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre experienta Georgetei Manolache, 51 de ani, la cea mai dificila cursa cu obstacole din lume, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Camelia Potec