Georgeta Popescu este campioană europeană la monobob în Germania

85
Georgeta Popescu este campioană europeană la monobob în Germania

Georgeta Popescu este campioană europeană la monobob în Germania la juniori. De pe 6 noiembrie au încep concursurile în Cupa Europei.

Georgeta Popescu este campioană europeană la monobob în Germania. Echipajul de bob 2 persoane cu Andrei Nica și Mihai Calancea a obținut medalia de bronz.

Obiectivele pentru sezonul de gheață 2021-2022: participarea la toate etapele de Cupa Europei și clasarea în top 10. Participarea la Campionatul European de pe Winterberg și clasarea în top 6. Participarea la Campionatul Mondial de la Igls și clasarea în top 6.

Georgeta Popescu este campioană europeană la monobob în Germania. Georgeta Popescu e din nou în Bob. În concursuri, sponsorul "oficial" este BMW.

”Noul sezon a început la bob cu etapa de pregătire la Sigulda în Letonia. Iar de pe 6 noiembrie au început concursurile în Cupa Europei.”-Georgeta Popescu

Pe 19 ianuarie 2020, Georgeta Popescu a devenit prima campioană olimpică a României din istoria monobobului. La 18 ani sportiva din Câmpina a cucerit medalia de aur la monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret, de la Lausanne, în Elveția.

Georgeta e sportivă de performanță, dar spre deosebire de sportivi din Germania, ea nu beneficiază de un sponsor. Găsiți aici date despre implicarea BMW în BOB!

Rezultatele pe plan național din 2021:

Campionatul național de gheață Locul 3 la bob de 2 persoane la senioare Locul 1 la bob de 2 persoane la tineret

Locul 4 la monobob senioare Campionatul național de starturi pe role

Locul 3 la bob 2 persoane tineret

Locul 2 la individual pilot

Locul 3 la bob 4 persoane la sub 23 de ani și la sub 20 de ani

În concursurile internaționale sponsorul „oficial” este marca BMW. Ei ajută cu echipament sportiv, materiale pentru bob, cu premierea sportivilor, dar Georgeta nu are șansa să fie asociată cu un sponsor de asemenea calibru, așa cum au parte însă rivalii din Germania.

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea