Raluca Strămăturaru va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă din China

62
Raluca Strămăturaru va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă din China

Raluca Strămăturaru va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă din China. După etapa de Cupă Mondială (Sigulda, Letonia) și cele două etape de Cupă Mondială în Germania și Elveția, Raluca pleacă la Beijing!

Raluca Strămăturaru va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă din China. La precedenta ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, Raluca s-a clasat pe locul 7, cel mai bun rezultat al României în ultimii 24 de ani și cel mai bun obținut la sanie fete.

Raluca Strămăturaru va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă din China

Raluca a făcut parte din Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” din Predeal. Este din Bușteni și s-a apucat de sport la 13 ani.

La Sinaia s-a lansat pe o pârtie naturală care nu mai e funcțională, și nu i-a plăcut.

S-a obișnuit și după primul concurs câștigat a ales să participe la sanie și să reprezinte apoi România la întreceri internaționale. Începuse să concureze și sora ei mai mică, Violeta.

Raluca Stramaturaru cu Violeta Strămăturaru şi Carmen Mihaela.

Surorile Strămăturaru au mers împreună la Jocurile Olimpice de la Vancouver din 2010, unde Raluca s-a clasat pe 21, dar Violeta s-a răsturnat cu sania la un antrenament și medicii n-au lăsat-o să revină.

La Soci, Raluca a participat la a doua ediție a ei la Jocurile Olimpice. A avut probleme de adaptare cu pârtia. Violeta nu s-a calificat și după Soci a renunțat la sanie. Raluca a fost pe 30.

La PyeongChang, Raluca a avut ca obiectiv locul 15, dar spera la locul 10 și a terminat pe 7!

Iar acum a reușit calificarea la Jocurile Olimpice din China!

”Când ești copil și te apuci de sport, visezi la o medalie. După ce câștigi o medalie națională, te gândești că vrei una internațională, apoi una olimpică.”-Raluca Strămăturaru

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea