Glinta castiga suta spate la nationale, iar Martin ajunge la 5 titluri la inot in 3 zile!

0
1033
Glinta castiga suta spate la nationale, iar Martin ajunge la 5 titluri la inot in 3 zile

Glinta castiga duelul „spatistilor” la Campionatul National de Inot din Bacau in bazinul de 50 de metri. Daniel Martin i-a oferit o replica puternica, dar Robert Glinta a scos un timp, care, daca ar fi omologat i-ar asigura calificarea la Jocurile Olimpice. Este doar o chestiune de timp pana cand biletul olimpic va fi acontat. Daniel Martin a fost pe doi la 100 metri spate si a ajuns in urma evolutiei de la 200 metri liber cel mai medaliat inotator la aceasta editie. Martin are 5 titluri nationale la actuala editie!

Glinta castiga la 100 metri spate cu un timp pe care daca si-l mentine sau il imbunatateste ii va asigura la Mondiale biletul pentru Jocurile Olimpice!

Robert Glinta a inotat 53:63! Ultima proba la actualele Nationale pentru sportivul antrenat de Silviu Anastase este 200 metri spate.

„Timpul este exceptional pentru perioada in care ne aflam. Baremul pentru jocurile Olimpice va veni de la sine! Suntem in plina perioada de acumulare. Avem ca obiectiv Mondialele de la sfarsitul lui iulie!Martin merita remarcat pentru travaliu. A inotat si a castigat finala  de la 200 metri liber inainte de finala de la 100 metri spate.”-Robert Glinta

La feminin a fost egalitate la 100 metri spate! Raluca Mera si Alexandra Dobrin au incheiat in 01:05:50.

La 200 metri liber Maysa Ratiu a castigat in fata Mariei Claudia Gadea. Savastita a fost pe 3! La masculin Daniel Martin a castigat al 5-lea titlu la Nationale. Popovici s-a clasat pe doi. David Popovici este revelatia Nationalelor!

Glinta castiga suta spate la nationale, iar Martin ajunge la 5 titluri la inot in 3 zileLa 50 de metri bras Lancea a facut senzatie! Medalia de bronz cucerita la 39 de ani l-a facut si pe celebrul antrenor Octavian Tileaga sa exclame: „Cosmineee….!!!! Ai lasat tribunele cu gura cascata! Nu degeaba te-au ovationat oameni minute in sir. Jos palaria! Esti demn de toata admiratia!!! Nu cred ca mai exista in istoria natatiei romanesti un sportiv care sa fi cucerit o medalie la campionatele nationale, la varsta de … 39 ani! Felicitari inca odata!”.

Castigator la 50 de metri bras a fost Gradinaru in fata lui Sarac si Lancea a fost pe 3! Rezultate aici!

Sursa foto bramcops

Autor: Ovidiu Pețenghea