Golden Glove cu 7 medalii de aur pentru România în Serbia

42
Golden Glove cu 7 medalii de aur pentru România în Serbia

„Golden Glove” s-a încheiat cu victoriile sportivelor române Gabriela Lazarov, Nicoleta Banciu, Alina Creţu şi Loredana Marin. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și Gheorghe Ghinoiu, Adrian Preda şi Iulian Dumitrescu. 

Golden Glove s-a încheiat cu succes pentru loturile naţionale de box ale României, care au obţinut cele mai multe medalii la turneul internaţional de tineret.

Campioana europeană de anul trecut, Loredana Marin şi-a confirmat forma! În finala cu Tara Bohatjuk, din Bosnia-Herţegovina, s-a impus după KO tehnic în prima repriză la Golden Glove în Serbia.

Golden Glove cu 7 medalii de aur pentru România în Serbia

Loredana Marin a câştigat la Europeanul de box de la Budva, clar, la puncte (5-0) meciul din sferturi la Europeanul de Box cu bulgăroaica Ana-Maria Dialova. A trecut și de Chiper (Republica Moldova). Loredana Marin a fost cea mai bună sportivă din lotul deplasat de România în Muntenegru după medalia de aur pe care a câștigat-o la Budva. Adrian Preda a obţinut medalia de bronz la categoria 56 kilograme.

Anul acesta Loredana s-a alăturat câștigătoarelor din Serbia, Gabriela Lazarov (categoria 54 kilograme), Nicoleta Banciu (57 kilograme) și Alina Creţu (69 kilograme).

La masculin, la Golden Glove s-au impus Gheorghe Ghinoiu (49 kilograme), Adrian Preda (56 kilograme) şi Iulian Dumitrescu (75 kilograme). Pugilistul de la CSM Ploieşti a avut o serie de patru victorii. În semifinale şi finală şi-a învins adversarii prin KO tehnic. A câștigat în repriza a 3-a cu Jelec Duzel şi după KO tehnic în prima repriză cu Stefan Krasnic. Băieții sunt coordonați de antrenorul Relu Auraș.

Urmează Campionatele Mondiale de tineret, din aprilie. În Serbia, la Golden Glove, România are un bilanț de 8 medalii la masculin- 3 de aur, 4 argint, 1 bronz. România a fost numărul 1 pe națiuni la Turneul internațional .

Pe AIMX aflați aici detalii și despre ultramaratonul care durează până când concurenții nu mai rezisă

Autor Ovidiu Pețenghea