Honolulu Marathon. I-am descoperit pe romanii care au alergat in mijlocul Pacificului

866

 35 de mii de oameni. 20 de mii de japonezi. Peste 10 mii de americani. Multi localnici si… 2 romani. Cel putin.  aimx.ro i-a descoperit pe romanii care au alergat unul dintre cele mai spectaculoase concursuri de pe glob: Honolulu Marathon. A fost o adevarata sarbatoare in alergare, condimentata cu peisaje de vis si alergatori dintre cei mai inventivi.

In Hawaii elita si-a facut treaba ca la orice maraton. La masculin s-a castigat in doua ore si 8 minute. La fete in doua ore si 22 de minute. Honolulu Marathon inseamna insa mai mult decat alergare sau un anumit timp. Inseamna trairi, emotii, bucurie, zambete… sarbatoare. Amatorii au facut spectacol la cea de-a 44-a editie. S-a alergat pana si pe picioroange. Intre cei 35 de mii de romani aimx.ro a reperat si doi romani: George si Alex. Cu ajutorul lui Robert Cadar.

ROBERT CADAR , „iepurele” lui George la primul sau concurs de 10 kilometri

Honolulu Marathon
Robert Cadar si Catalin George

In mai George alerga primii sai 10 kilometri la Maratonul International Brasov. Robert l-a insotit pe tot parcursul cursei:

„Noi ne stim de mult timp. A găsit motivare, a slăbit.. Nu știu dacă l-am motivat și eu dar ceva s-a prins acolo. Cred că acolo era prima cursa de 10km a sa. I-am zis că alerg cu el. Oricum nici eu nu aveam voie sa fiu zmeu” a povestit Robert pentru aimx.ro. „Am inceput sa alerg doar de un an de zile. Am facut mai mult semi pana acum. Honolulu Marathon a fost primul maraton din viata mea. Cred ca alergatul este una dintre cele mai bune activitati cardio. O faci pentru corpul tau si pentru a avea o viata sanatoasa” continua George. 
 In Hawaii, George a fost insotit de prietenul sau Alex Jander, un alergator care are la activ peste 100 de maratoane. Pentru a ramane langa prietenul sau, Alex a alergat descult.

Alex a alergat si in memoria logodnicei sale care a murit in la inceputul anului

„Alex m-a convins ca ar fi bun un prim maraton pentru mine. Aici nu aveau un timp limită. Alex a ales să alerge acest maraton in memoria logodnicei lui care a murit in martie 2017. Ea îndragea insula şi prietena ei cea mai bună Joy S., care locuieste in Honolulu, a fost si gazda si ghidul nostru pe insula. Am vizitat foarte multe locuri frumoase. Pentru ca solidaritatea să fie la cote maxime, Alex a marcat o premiera: primul lui maraton descult  pentru a mentine un pace scazut.” – George Catalin pentru aimx.ro

Alex si George au fost impresionati si de atmosfera din timpul cursei.„La start au fost peste 35.000 de alergatori şi aproximativ 2000 de voluntari. Startul a fost cu focuri de artificii intrucat plecarea a fost la ora 5 dimineata, iar afara era inca intuneric. Atmosfera a fost extraordinara, iar traseul unul fantastic, pe malul oceanului. Am vazut si foarte , foarte multi alergatori extrem de inventivi”, a mai detaliat George despre experienta din mijlocul Oceanului Pacific.