joi, februarie 22, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXHoria Colibasanu anunta o alta data ca sa atinga Everestul pe o...

Horia Colibasanu anunta o alta data ca sa atinga Everestul pe o ruta noua.

Horia Colibasanu anunta revenirea in Romania, dupa ce, impreuna cu partenerul sau Peter Hamor au renuntat sa atinga Everestul pe o ruta noua.

Horia Colibasanu anunta motivul care a dus la amanarea misiunii.

Riscul foarte mare de avalanse in placi de zapada a fost invocat de experimentatul alpinist timisorean. Din cauza zapezii si a soarelui puternic, s-a creat o placa de gheata peste zapada. Riscul de a calca pe acea suprafata duce la posibilitatea ca gheata sa crape. Riscul ca placile sa se rupa si sa porneasca o avalansa era foarte mare.

Sezonul de primavara in Himalaya e aproape de final si Horia stia ca perioada cu vreme favorabila expeditiilor la peste 8.000 de metri altitudine este la limita.

Horia şi Peter au urcat anul acesta pana la altitudinea de aproximativ 7.500 de metri. In asteptarea ferestrei de vreme buna Horia Colibasanu a pus peste 350 de metri de coarda ca sa asigure portiunile cu gheata.

Horia Colibasanu anunta ca avea nevoie de aproximativ patru zile fara furtuni, vant puternic sau ninsoare la inaltime.

Horia Colibasanu a plecat in exeditie la sfarsitul lui martie. A fost cea de-a 20-a expeditie internationala a lui Colibasanu si cea de-a 15-a in Himalaya.

Horia Colibasanu anunta ca o noua incercare va ramane un proiect  pentru el si pentru partenerul de ascensiune, alpinistul Peter Hamor.

Marti 16 mai 2017 , la ora 6.20, ora Romaniei, Horia Colibasanu a ajuns pe cel mai inalt varf din lume: Everest, 8848 de metri. Asaltul final catre varf a durat  atunci 12 ore. „A fost foarte, foarte greu si foarte, foarte frig”, au fost primele cuvinte ale lui Horia pe pagina sa de Facebook. Romanul a pornit in ultima etapa a ascensiunii de la 8300 de metri. Se simtea putin obosit, dar era increzator ca va reusi sa duca la bun sfarsit expeditia. Horia a ajuns atunci la 8 varfuri de peste 8000 de metri urcate.

Sursa foto: Facebook/Horia.Colibasanu

Autor:Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE