6 barbati alearga pentru Romania la Europeanul de 24 de ore

0
1326
Alergare de 24 de ore! Romanii concureaza pentru baremul Europeanului din mai

    6 sportivi fac parte din lotul masculin al Romaniei pentru Europeanul de 24 de ore de alergare. Cel mai tanar are 25 de ani, cel mai varstnic 43. Competitia a ajuns la a 22-a editie. Timisoara este gazda Europeanului. Sambata la ora 10 va incepe ultramaratonul de 24 de ore. Joi seara lotul Romaniei s-a reunit in Banat. aimx.ro a stat de vorba cu cei 6 sportivi. Vineri seara va prezentam fetele din lotul Romaniei.

Ionita, Farkas, Iancu, Ofiteru, Pantis si Gorgan sunt barbatii care alearga pentru Romania la Europeanul de 24 de ore

Cei sase sportivi s-au strans joi seara in Timisoara. Mihai Pantis si Claudiu Gorgan vin impreuna de la Cluj Napoca. David Iancu a ales sa faca deplasarea cu trenul, in timp ce Florin Ionita a ajuns la pranz in oras cu avionul. aimx.ro a discutat cu cei 6 alergatori despre pregatirea fizica, presiune si obiectivul in kilometri. 

Florin Sebastian Ionita – 43 de ani,1m 68cm,65 de kg, ofiter MAPN

„Fizic sunt foarte bine. Psihic am un pic emotii pentru ca este prima competitie la care reprezint Romania. Este o presiune pentru ca la alte competitii eram Florin si ce faceam, faceam pentru Florin. Acum reprezint si Romania. Obiectivul realist ar fi un 240 de kilometri. Daca merge totul foarte bine si fac o cursa excelenta pot sa ajung si spre 260. Sunt multumit de felul in care a decurs pregatirea. Am reusit sa alerg mai mult de cat imi planificasem pentru volum.”

Florin detine recordurile Romaniei la 6 ore (75,5 km ), 12 ore (135,5 km) si 24 de ore de alergare (215,8 km)

Mihai Pantis – 34 de ani,1m.82 cm, 87 kg, programator

In primul rand este o bucurie mare ca am reusit sa ajung aici, sa reprezint Romania la o competitie importanta. Psihic ma consider pregatit si chiar daca nu simt o presiune sa „fortez” un anumit rezultat, faptul ca acum fac parte din lotul Romaniei ma va motiva. Fizic nu mi-am recapatat inca forma de varf, iar dupa o perioada de volum redus am optat pentru o revenire treptata. Am evitat astfel supraantrenamentul. Daca obiectivul meu de pornire era sa-mi depasesc performanta anterioara (>192 km) sau chiar sa atac 200 km, simt ca imi va fi greu avand in vedere temperatura ridicata din aceasta perioada. Imi doresc insa sa reusesc cel putin baremul de calificare (175-180 km), pentru a-mi consolida un reper si a avea poate o noua ocazie, in urmatorii 2 ani, sa imi valorific potentialul.

Personal Best : 191,262 la Timisoara. Mihai Pantis va participa in toamna la Spartathlon.

David Iancu – 25 de ani, 1m73cm, 62 kg, absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare, Bucuresti

„Fizic ma simt bine. Am avut o perioada buna ca volum in ultima perioada. Psihic sa zicem doar ca sunt in cea mai buna forma psihica pe acest an. Pregatirea a mers ok. Am avut o perioada in ultima luna fara job (incep in iunie altundeva), asa ca am putut alerga aproape zilnic. Presiunea nu exista pentru mine pentru ca plec ca outsider. Teoretic eu si cu Mihai Pantis suntem cei mai slabi din lot. Vor veni baieti foarte buni acolo. Nu am un obiectiv in numar de kilometri. Sper sa ma simt bine, sa imi vad de cursa mea si sa nu intervina probleme (dureri de articulatii, probleme la stomac etc). La final voi trage linie sa vad ce am reusit.”

Personal Best: 200 kilometri la Timisoara.

Bogdan Ofiteru – 31 de ani, 1m83cm, 75 kg

„Sunt ok din toate punctele de vedere. Perioada de pregatire a decurs exact cum mi-am propus. Fara accidentari.
Este Campionat Europen. Mai tare decat pot sa fug nu pot sa fug. Imi doresc sa ating 304 kilometri sau o distanta cat mai apropiata de 304 kilometri daca intervine „ceva” in timpul concursului. Ma refer la factori naturali…. vreme: temperatura,caldura, vant. Altfel traseul este destul de ok fata de cel de la calificari.

Personal Best: Saint Fons in Franta 192,833 kilometri

Claudiu Gorgan – 28 de ani, 1m65cm, 56 kg, MAPN

Este un plus faptul că alergam acasa. Avem susținători si e frumos sa alergi acasa un Campionat European. Ma bucur mult ca fac parte din aceasta echipa.Nu pot sa spun cat voi alerga ca numar de kilometri. As vrea sa depasesc insa recordul Romaniei: 215. Nu sunt un experimentat al acestor probe de foarte lungă distanta. Proba mea preferata este maratonul, cu un record de 2h29minute. „
Personal Best: 178 kilometri in Germania

Razvan Farkas 34 de ani,1m76cm,65kg

„Atat fizic, cat si psihic ma simt pregatit. Este un concurs pentru care am sacrificat multe. Am trait aproape 6 luni o „viata de caine”, dar am stiut pentru ce. Sunt multumit de pregatire. Am alergat 2750 de kilometri, un volum semnificativ mai mare fata de orice am pregatit.Aceasta cursa este momentan cea mai importanta cursa din viata mea. Cand am inceput sa alerg nu as fi visat ca voi ajunge la o cursa de acest calibru. Eu nu am facut sport pana in 2008-2009, dar am descoperit o lume noua de care m-am indragostit iremediabil.”
Razvan Farkas are un motiv in plus de satisfactie. „Este un lucru demn de o poveste. Este ca si cum ar fi organizat acest eveniment ca asa mi-am dorit eu. Este la 4,8km de casa noastra. In 26 mai acolo va fi „centrul universului ultra”. Atat eu cat si Mara ( Mara Guler este din Timisoara si face parte din lotul feminin al Romaniei) avem un avantaj sufletesc. Multa luma ne cunoaste. Este un mare ajutor, sigur este si o presiune, dar in mare parte este o presiune pozitiva.”
Personal Best: 215,067

 

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: S24h,fisheye.ro,Bogdan Udroiu,Pixel Pro Sport,