Gabriela Stefania Iaciu este pe podium, la feminin, intr-un ultra de peste 2000 de km

328

Gabriela Stefania Iaciu continua sa stranga kilometri la ultramaratonul virtual The Great Virtual Race Across Tennessee. Ultramaratonista din Prahova a avut o saptamana senzationala: a acumulat 775 de kilometri. Proaspatul „bagaj” a propulsat-o pana pe locul 6 in clasamentul general al concursului. Iaciu a incheiat astfel tura dubla de 2044 de kilometri pe pozitia a 2-a la feminin. O parte dintre ultramaratonisti reiau concursul si au plecat deja pe bucla 3, inclusiv Gabriela.

Ultramaratonul din SUA a inceput pe 1 mai. Aproape 20 de mii de participanti s-au inscris la start, dintre care 11000 de fete

Gabriela Stefania Iaciu a urcat constant in clasamentul ultramaratonului care a inceput tocmai pe 1 mai. Alergatoarea a ajuns la finish-ul traseului de 2044 de kilometri dupa 38 de zile. Concursul este o „creatie” a lui Lake Lazarus, organizatorul „temutului” ultra Barkley”s Marathon.

Gabriela Stefania Iaciu, Belgrad 2020

„Pana acum mai reusise 330 de kilometri intr-o saptamana, cu destul de multa usurinta. De aia am crezut ca poate sa „duca” distanta asta fara sa se accidenteze. Si chiar asa au stat lucrurile. Nu are nicio problema in afara de cele emotionale, firesti. Nu are bataturi, rosaturi, taieturi… Isi va reveni intr-o saptamana fara nicio indoiala”, a declarat pentru aimx.ro, antrenorul Gabrielei, Bogdan Adrian Mihai.

Este cel mai bun an din cariera pentru Gabriela Stefania Iaciu. In ciuda lipsei acute a echipamentelor adecvate (foto, adidasii folositi in finalul concursului), ultramaratonista a reusit rezultate importante.

„Am bagat-o in cele mai nasoale curse,dar nu ai cum sa cresti sportivi cu sabii de lemn. Nu o sa existe curse mai mari decat Quarantine Back Yard si „nenorocirea” asta de acum. Si ea nu numai ca a fost in ele, dar ne-a si reprezentat frumos”, a mai punctat Mihai.

Intr-un clasament al alergatoarelor din toata lumea care isi inscriu performantele pe STRAVA, Gabriela Stefania Iaciu este pe locul 1 in prima saptamana a lunii iunie, din aproape 400 de mii de sportivi profesionisti si amatori.

Cum arata „kilometrajul” Gabrielei Iaciu in prima saptamana din iunie.NICIO zi sub 100 de kilometri

1 iunie: 120,90 km

2 iunie : 100,43 km

3 iunie: 112,82 km

4 iunie: 101,09 km

5 iunie: 100,07 km

6 iunie: 100,50 km

7 iunie: 139,83 km

Tot pe aimx.ro poti citi despre antrenamentele juniorului Catalin Romas, medaliat la Europenele de triatlon, aici!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Pixel Pro Sport