Lucian Popescu devenea la 18 ani campionul Europei la box

154
Lucian Popescu devenea la 18 ani campionul Europei la box

Lucian Popescu a fost un boxer roman bucurestean nascut pe 12 ianuarie 1912. Pugilistul a castigat titlul european la trei categorii diferite. Pe 7 iunie 1930 boxa la categoria musca. Il invingea pe Kid Oliva pe 7 iunie 1930. Popescu a fost triplu campion european dupa reusitele din 1931 si 1939. Poreclit „baiatul de ciocolata”, pugilistul roman din perioada interbelica a boxat si la categoriile pana si cocos la care a devenit campion european.

Lucian Popescu devenea campion european in urma cu 90 de ani intr-o zi de 7 iunie. A fost antrenor la clubul „Progresul”.

Lucian Popescu devenea la 18 ani campionul Europei la box

In 1930, la varsta de doar 18 ani, devenea primul roman campion european la box profesionist. Lucian Popescu il invingea pe francezul Kid Oliva, campionul en-titre al categoriei musca. In 1931 Lucian Popescu obtina cel de-al doilea titlu continental in fata spaniolului Carlos Flix, la categoria cocos. In 1939 a castigat cel de-al treilea titlu european la box profesionist. Lucian Popescu lupta la categoria pana si castiga impotriva belgianului Phil Dolhem.
Ca antrenor a obtinut succes cu primii campioni europeni romani la box amator, Gheorghe Negrea si apoi Aurel Dumitrescu. –sursa Muzeul Sportului

Gheorghe Negrea a inceput sa practice boxul in 1948 la A.S.A. Sibiu. Din 1954 s-a mutat la clubul bucurestean C.C.A. (actualul club Steaua). A fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Melbourne. In 1957 Negrea a devenit campion european la categoriei semigrea. A fost medaliat cu argint la Europene: in 1959 la Lucerna, in Elvetia, unde a fost invins in finala de faimosul Pietrzykowski si in 1961 la Belgrad, in Iugoslavia. A fost de 7 ori campion national. I s-a oferit titlul de Maestru emerit al sportului.

Pe AIMX puteti citi aici si despre pugilistul roman care s-a remarcat in primul sezon al show-ului „Survivor Romania” in jungla din Dominicana.