Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob și Mihaela Chițu sunt medaliate la Mondiale

0
664
Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob și Mihaela Chițu sunt medaliate la Mondiale
sursa foto Federatia Romana de Scrima

Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob și Mihaela Chițu au obținut bronzul la Cairo. A fost lupta de la Campionatele Mondiale de Juniori și Cadeți în Egipt. Fetele au pierdut la mare luptă semifinala disputată cu Statele Unite ale Americii. A fost 42-45 apoi au învins echipa Turciei! Echipa masculină de juniori a încheiat concursul pe locul 9, după ce a învins Spania cu 45-35!

Ilinca Pantiș, Maria Matei, Felicia Iacob și Mihaela Chițu sunt medaliate cu bronz la Mondialele de Scrimă! Cluburilor de la care provin fetele sunt: CS Dinamo, CSA Steaua București și Clubul Sportiv Riposta.

Echipa antrenată de Cosmin Hăncianu a condus asalturile. Turcia a fost o singură dată în avantaj, după al patrulea releu (20-18).

Până la bronz la Mondiale, România a obţinut o victorie dificilă în optimi, 45-44 cu Uzbekistanul. Ilinca Pantiş a evoluat excelent la ultimul releu. România a fost condusă cu 20-11, 25-18 şi 30-24.

În sferturi, România s-a impus în faţa Franţei, după 45-39, dar a pierdut semifinala cu selecţionata Statelor Unite ale Americii, scor 42-45, după ce a avut 30-23, cedând clar în ultimele trei relee.

Rareş Ailinca, Mihnea Enache, Cosmin Stan și Alexandru Zmău, antrenați de Ciprian Gălăţanu, au fost învinși în optimi de Coreea de Sud, cu 45-36. În turneul pentru locurile 9-16, tricolorii au învins Iordania cu 45-42. Ca și la fete, românii au trecut de Turcia. A fost 45-32, în duelul pentru poziţiile 9-12. În lupta pentru locul 9 au învins Spania, cu 45-37.

Medalia obţinută de echipa de sabie junioare este a doua a României la Mondialele de cadeţi şi juniori. Marco Şovar a devenit campion mondial duminică, la în proba individuală masculină a cadeţilor.

Pe AIMX găsiți detalii aici!

România participă cu o delegaţie de 34 sportivi şi 9 antrenori la Campionatele Mondiale de scrimă pentru cadeţi şi juniori, programate între 3 şi 11 aprilie.

Autor Ovidiu Pețenghea