David Popovici a câștigat în Belgia la 100 m. liber primul concurs de natație în 2021

129
David Popovici a câștigat în Belgia la 100 m. liber primul concurs de natație în 2021
sursa Instagram chlorinedaddy

David Popovici a câștigat în orașul Antwerp la întrecerile Open-ului Belgiei la înot. A fost o competiție de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vara acestui an.

David Popovici a câștigat în primul concurs internațional din acest an, la o întrecere la care sportivii din afara Belgiei aveau barem B pentru Jocurile Olimpice.

David Popovici sportiv de 16 ani a câștigat proba de 100 metri liber, cu timpul de 49,54 secunde. David i-a întrecut pe belgienii Sebastian De Meulemeester (49,85 secunde) și Alexandre Marcorut (49,90 secunde).

David a debutat în forță în 2021, după ce a încheiat 2020 la Gyor, la finalul lunii decembrie. David Popovici a dominat cele trei probe în care a înotat, la toate categoriile de vârstă! S-a incheiat GYÕR Open Olympic Qualification Event, iar David a câștigat la 100 metri liber în 49:70. La 200 metri liber s-a impus în 1:49.70. La 50 metri liber a avut 22:74, un nou record national la 16, 17 ani. In afara concursului la 50 metri fluture a avut 24:38, nou record national la 16, 17 ani!

David Popovici a câștigat în Belgia la 100 m. liber primul concurs de natație în 2021
sursa chlorinedaddy
Instagram
Pentru David Popovici va urma în acest an întrecerea în Ucraina, de la Kiev,  la Multination Cup – întrecere LEN pentru juniori și tineret.
David Popovici este legitimat la clubul Steaua București, unde se pregătește alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

Adrian Radulescu a vorbit pe www.AIMX.ro despre David Popovici, super campionul aflat în creștere.

”David este un sportiv in formare si am profitat în perioada de izolare ca sa ne concentram pe dezvoltarea fizica armonioasa in raport cu specificul varstei. Am urmarit atat cresterea indicilor de forta, cat si cresterea flexibilitatii. Ii multumesc lui Dragos Luscan, cel care ne dirijeaza eforturile pe partea de pregatire fizica pe uscat.”-Adrian Radulescu

Pe AIMX aflați aici și despre Făgăraș Rocks! Întrecerea te „aleargă” unde pot ajunge doar picioarele, aripile sau imaginația! Organizatorii promit o experiență extraordinară alergătorilor la ediția din această vară.

Autor Ovidiu Pețenghea