Incepe Spartathlon ULTRA cu romanca Mariana Nenu la start: 246 de km intre Atena si Sparta

1355

      Un ULTRA „VECHI” DE 35  ANI: Spartathlon

Desfasurata in fiecare an din 1984 si pana in prezent, intre Atena si Sparta, celebra si istovitoarea cursa aminteste de mesagerul Pheidippides. Se spune că el a alergat de la Marathon la Atena pentru a aduce vestea victoriei împotriva perșilor în batalia de la Marathon. Initial a fost trimis în Sparta pentru a cere ajutor atunci când grecii au vazut ca perșii se apropie de Marathon. A alergat aproape 240 km în două zile. Ulterior, pentru a anunța victoria grecilor împotriva perșilor a alergat 40 km de la câmpul de bătălie de lângă Marathon până la Atena. “Am câștigat!”,au fost ultimele sale cuvinte dupa care s-a prabusit mort.

 La Spartathlon alergatorii sunt alesi dupa o selectie riguroasa. Ei trebuie sa fi terminat alte curse care sa ii califice la aceasta grea incercare. Procentajul de finisheri este in general de 30 la suta din cei care se inscriu la start. Fiecare check point are un dead-line. Nu il respecti, esti eliminat. Primii 81 de kilometri sunt obligatoriu de parcurs in maxim 9 ore si 30 de minute.

Mariana Nenu: „Sunt foarte pregatita!”

Florin Ionita a terminat in 2016 incredibila cursa de 246 de kilometri cu un timp de 30 de ore si 48 de minute. A ocupat locul 42 din 234 de concurenti. „A fost cea mai grea competitie la care am participat vreodata”, a spus Florin pentru aimx.ro.   De 4 ani romanul Andrei Nana reprezinta SUA la Spartathlon. Va fi prezent la start si in 2017. El a fost finisher la fiecare participare si este si trainer al echipei SUA pentru Spartathlon.

Mariana Nenu este singura persoana inscrisa la aceasta editie care va alerga sub steagul Romaniei. Ultramaratonista s-a aratat optimista inainte de start:„Sunt foarte pregatita. Sunt aici alaturi de familia mea care ma va sustine. Am pus toate detaliile la punct. Am primit multe sfaturi si informatii despre aceasta cursa de la Andrei Nana. Florin Ionita si sotia lui m-au invatat foarte multe lucruri. Ma alimentez bine si sunt nerabdatoare sa inceapa cursa!„, a declarat Mariana pentru aimx.ro.

Autor: Loriana Naita