Test extrem pentru Ingrid Mutter inainte de Mondialul de Ultramaraton

431

Ingrid Mutter a participat duminica la Skyrace des Matheysins, Franta, etapa din Cupa Mondiala de Skyrunning. 450 de concurenti din 30 de tari s-au aliniat la start. Alergatorii au avut de parcurs un traseu dificil cu multe portiuni tehnice si periculoase.”A fost montata inclusiv o plasa de protectie, ca pe partiile de ski, pe o anumita portiune pentru a nu exista riscul sa te prabusesti in prapastie” a declarat Ingrid Mutter pentru aimx.ro. Si conditiile meteo au fost total nefavorabile: ploaie si ninsoare. Concurenta a fost puternica, iar castigatoarea de la fete, o sportiva din Rusia a fost marea surpriza. 

Ingrid Mutter a incheiat Skyrace des Matheysins pe locul 5, in 3.09.01.

Ingrid Mutter Mondialul de UltramaratonTraseul din Alpii francezi a fost de 27 de kilometri, cu aproape 2000 de metri diferenta de nivel. Startul s-a dat din micutul orasel Saint-Honore. La final toata lumea a fost de acord ca etapa de Cupa Mondiala a fost una extrema. „Pana si organizatorii au spus ca a fost o cursa extrema. Am avut portiuni de zapada, corzi, o portiune scurta asigurata cu plasa ca la ski. 2 kilometri din traseu au fost cu adevarat periculosi. In plus concurenta a fost una foarte puternica. Nu m-am descurcat foarte bine pe portiunile de zapada, zonele in care erau montate corzi. Aici am pierdut timp important. Sportiva din Spania, de pe 4, a recuperat 3 minute pe distanta de un kilometru. Ea nu se tinea de coarda si alerga efectiv prin zapada. Aici m-a intrecut”, a spus Ingrid Mutter.

Ingrid a explicat si cat te consuma o astfel de cursa: „Sunt obosita! E un ritm intens, sustinut. Nu ai timp sa te relaxezi. E clar mai greu intr-o cursa de Cupa Mondiala fata de celelalte concursuri. E si mai complicat sa vii in top. Te motiveaza sa te antrenezi mai mult si in plus acumulezi experienta mai mare. Pe langa fetele care stii ca sunt mai valoroase si care te astepti sa te intreaca mai sunt alte 20 de alergatoare de nivel apropiat, care oricand pot sa te intreaca daca nu esti atenta pana la final”.

Ingrid Mutter :”Nu mai alerg nicio cursa pana la Campionatul Mondial de Ultramaraton”

Ingrid Mutter a invins-o la Skyrace des Matheysins pe frantuzoaica Julie Roux, componenta a lotului national al Frantei. „Am reusit sa o bat cu 24 de secunde. M-am entuziasmat foarte tare pana am vazut ca ea este rezerva. Daca celelalte 6 sunt mai valoroase ca ea inseamna ca vom avea de tras. Am emotii ca vin foarte multe fete bune din America, Spania, Marea Britanie. Sunt increzatoare insa pentru ca sunt mai antrenata mai bine ca anul trecut. Stiu ca si fetele, Denisa si Andreea, sunt foarte bine pregatite. Sa speram ca vom face un rezultat bun cu echipa si ca vom avea prestatii cat mai valoroase la individual. Cert e ca toate fetele vom face tot posibilul sa obtinem rezultate cat mai bune” a declarat Ingrid pentru aimx.ro.

Campionatul Mondial de Alergare Montana de Ultramaraton va avea loc in Portugalia pe 8 iunie.

Autor: Vlad Lucian Arhire