Narcis Mihaila a reusit cursa carierei: s-a calificat la Campionatul Mondial de 50km mars

457

Narcis Mihaila a facut cursa carierei duminica in Lituania. A reusit sa-si imbunatateasca recordul personal cu peste 4 minute. Sportivul de la Universitatea/CSM Resita vine dupa un an foarte greu. In vara lui 2018 s-a retras in mijlocul cursei de la Campionatul European dupa dureri atroce la genunchi. Abandonul l-a scos si din lotul olimpic. De atunci, Narcis Mihaila „ridica”, pe luna, ca sportiv profesionist, suma de 720 de lei. 

Narcis Mihaila si-a indeplinit baremul pentru Campionatul Mondial: „Simt ca pot sa ajung din nou la Jocurile Olimpice”

Narcis Mihaila Campionatul MondialDe abia in decembrie anul trecut a reusit sa reia antrenamentele. Nu a vrut sa renunte in niciun moment in ciuda faptului ca diferitele tratamente intarziau sa-i rezolve problemele la genunchi. Nici „salariul” de doar 720 de lei nu l-a deviat de la obiectivul sau.„Nu m-au mai interesat banii. Am incercat sa ma impac cu ideea asta. Am iesit pozitiv la fiecare antrenament pentru ca obiectivul meu e sa merg la Jocurile Olimpice. Simt ca mai pot si  incerc sa ajung acolo. Asta ma tine tare” spune campionul national la 50km mars.

Primul pas a fost facut: calificarea la Campionatul Mondial de Atletism din toamna, de la Doha. Narcis Mihaila a parcurs cei 50 de kilometri in 3 ore, 58 de minute si 17 secunde. Timpul obtinut i-a adus locul 16 intre marsaluitorii din Europa. Cea mai buna performanta anterioara a sa era de 4 ore, 2 minute si 27 de secunde la Campionatul Mondial din 2017. „Sunt foarte fericit pentru calificare si pentru ca mi-am imbunatatit recordul personal. M-am simtit foarte bine pana la kilometrul 37. Ma gandeam ca pot sa scot un rezultat si mai bun. Aveam energie. Dupa km 42 s-a facut foarte cald si am resimtit din plin asta. Simteai ca te arde pe spate si pe ultimii 8 kilometri nu am mai avut energia initiala. E foarte important sa fac in continuare cat mai multe curse” a declarat pentru aimx.ro Narcis Mihaila.

Cursa de 50 de km mars din cadrul Campionatului Mondial de Atletism de la Doha va avea startul cu jumatate de ora inainte de miezul noptii. Urmeaza ca sportivul si antrenorul sau sa-si adapteze strategia de antrenament in functie de acest orar total neobisnuit pentru Narcis.

Povestea de viata a lui Narcis Mihaila o puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire