Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs au suferit din cauza caldurii la Vertical DoloMyths Run

634

     Ingrid Mutter si Gyorgy Szabolcs au luat startul vineri dimineata in cursa verticala din cadrul DoloMyths Run. Traseul a avut lungimea de 2,3 kilometri, cu o mie de metri diferenta de nivel. Cei doi alergatori vor participa duminica si la cursa de sky race de 22 de kilometri.

Caldura sufocanta si nivel ridicat: „Vedeam in dungi poteca”. Ingrid Mutter a venit pe 12 la Vertical DoloMyths Run

Startul s-a dat la altitudinea de 1465 de metri, iar finishul a fost la 2465 de metri. A fost un start in valuri pentru a nu se crea aglomeratie pe traseu. Atletii de top au fost ultimii care au plecat: la ora 10.30. Ei au avut cel mai mult de suferit din cauza caldurii. Peste 30 de grade.

143 de participanti au fost la masculin. Gyorgy Szabolcs a venit pe locul 40. A acuzat din plin caldura. 41 de minute si 57 de secunde a fost timpul sau. „Traseul a fost frumos. Nu a fost o cursa grea. Poti sa ai conditie fizica extraordinara, dar cand te loveste caldura spui ca te-ai curentat la 2 20. Am iesit din padure, iar in poiana caldura a devenit critica. E vorba de caldura aia  de dinainte de ploaie. Pur si simplu m-a stors de energie. Vedeam in dungi poteca”, a spus pentru aimx.ro Gyorgy Szabolcs.

Davide Magnini s-a impus in 32 de minute si 35 de secunde. La feminin au concurat 45 de sportive. Ingrid Mutter a fost aproape de un TOP 10. I-au lipsit 35 de secunde. Timpul ei a fost de fix 46 de minute. Victoria Kreuzer din Elvetia a fost castigatoarea de la feminin in 38.46.

Ingrid si Szabi vor lua startul duminica in principala cursa de la DoloMyths Run. Traseul are 22 de kilometri, cu 2 mii de metri diferenta de nivel. Atinge cel mai inalt punct la Piz Boe, 3152 de metri. Startul si finishul sunt in Piata Marconi din localitatea Canazei (1450 m).

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Dolomyths Run