Un inotator a fost salvat in Canalul Manecii.

217
Inotator salvat in Canalul Manecii. Paul Georgescu a traversat in 2016 Canalul fara costum de neopren

Un inotator a fost salvat dupa o tentativa de traversare de la Dover la Calais. Un prieten al inotatorului a sunat la Garda de coasta si l-a dat disparut. Un elicopter si mai multe barci de salvare au fost folosite in operatiunea de salvare.

Inotator a fost descoperit la 500 de metri de coasta din Dover. A fost adus la tarm epuizat.

Paul este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′). Paul este detinator al titlului „Triple Crown” (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km). Paul Georgescu a devenit si primul roman care a parcurs distanta de 1 mila (1.609 metri), in apa inghetata (3,2 grade Celsius).

Inotator salvat in Canalul Manecii. Paul Georgescu a traversat in 2016 Canalul  fara costum de neopren

Paul a organizat si o stafeta romaneasca. 6 membri ai stafetei (Ana Nanau, 12 ani, Andreea Albu 13 ani, Alice Perjoiu 16 ani,  Anton Zamfir 16 ani, Sergiu Deznan si Paul Georgescu) au fost premiati de doua ori: pentru cea mai rapida stafeta de 6 si cea mai rapida stafeta mixta la  traversarea inot a Canalului Manecii.

Sarah Thomas a devenit primul om din lume care traverseaza Canalul Manecii de 4 ori. Performanta este uluitoare!

Sarah Thomas a inotat timp de 54 de ore si 12 minute, fara oprire, in apele reci ale Canalului Manecii. Unic in istorie. Nimeni nu a mai reusit pana acum sa traverseze de 4 ori consecutiv Canalul Manecii. 4 persoane au facut-o de 3 ori, dar niciuna nu a mai incercat macar sa inceapa si a patra traversare. A facut-o americanca Sarah cu un efort supraomenesc. Pe langa epuizare, Sarah a mai trebuit sa se lupte cu valuri care o loveau din toate partile, vant si o bezna totala. Din cauza curentilor puternici Sarah a inotat in total 209 km !!!! fata de 136 cat ar fi facut in linie dreapta.

Pe AIMX aflati aici toti castigatorii de la Fagaras Rocks!

Autor Ovidiu Pețenghea