Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

88
Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Înotătorul David Popovici s-a calificat după Robert Glinţă şi Daniel Martin la Jocurile Olimpice din Japonia. Din echipa lui David fac parte antrenorul Adrian Rădulescu, Dragoș Luscan Pregatire Fizica & Kinetoterapie, Valentin Grigoras, Bob Seebohar .

Înotătorul David Popovici s-a calificat cu timpul de 48.30 în semifinalele probei de 100 metri liber la Campionatul European. Baremul pentru Jocurile Olimpice era 48,57.

“Rezultat superb pentru nataţia românească şi pentru sportul din ţara noastră. Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! În calificările probei de 100 metri liber, sportivul pregătit de antrenorul Adrian Rădulescu a câştigat seria a şaptea cu timpul de 48,30 s. Talentat, muncitor şi extrem de ambiţios, David a trecut fără probleme peste baremul de 48,57 secunde şi va evolua diseară, de la ora 19:24, în semifinale”, a anunţat Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Luna trecută, David Popovici a câștigat în orașul Antwerp la întrecerile Open-ului Belgiei la înot.

David a câștigat în primul concurs internațional din acest an, la o întrecere la care sportivii din afara Belgiei aveau barem B pentru Jocurile Olimpice.

David Popovici sportiv de 16 ani a câștigat proba de 100 metri liber, cu timpul de 49,54 secunde. David i-a întrecut pe belgienii Sebastian De Meulemeester (49,85 secunde) și Alexandre Marcorut (49,90 secunde).

David a debutat în forță în 2021, după ce a încheiat 2020 la Gyor, la finalul lunii decembrie. David Popovici a dominat cele trei probe în care a înotat, la toate categoriile de vârstă! S-a incheiat GYÕR Open Olympic Qualification Event, iar David a câștigat la 100 metri liber în 49:70. La 200 metri liber s-a impus în 1:49.70. La 50 metri liber a avut 22:74, un nou record national la 16, 17 ani. In afara concursului la 50 metri fluture a avut 24:38, nou record national la 16, 17 ani!

Înotătorul David Popovici s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo! David Popovici a câștigat în Belgia la 100 m. liber primul concurs de natație în 2021
sursa chlorinedaddy
Instagram

David Popovici este legitimat la clubul Steaua București, unde se pregătește alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

Adrian Radulescu a vorbit pe www.AIMX.ro despre David Popovici, super campionul aflat în creștere.

”David este un sportiv in formare si am profitat în perioada de izolare ca sa ne concentram pe dezvoltarea fizica armonioasa in raport cu specificul varstei. Am urmarit atat cresterea indicilor de forta, cat si cresterea flexibilitatii. Ii multumesc lui Dragos Luscan, cel care ne dirijeaza eforturile pe partea de pregatire fizica pe uscat.”-Adrian Radulescu

Pe AIMX aflați aici rezultatul calificărilor pentru Jocurile Olimpice la canotaj în Lucerna.