Robert Glință e vicecampion european într-o cursă cu nou record mondial

46
Robert Glință e vicecampion european într-o cursă cu nou record mondial

Robert Glință e vicecampion european  la 50 metri spate la Campionatul European de la Budapesta. Robert a terminat proba în 24,42 secunde.  Proba a fost câştigată cu un nou record mondial de rusul Kliment Kolesnikov în 23,80.

Robert Glință e vicecampion european în proba de 50 de metri spate la Budapesta.

Robert Glință e vicecampion european într-o cursă cu nou record mondial

Robert Glință (24 de ani) antrenat de Mugur Tomescu a terminat cursa cu 00,15 secunde mai bine ca în semifinala de luni. Este a doua medalie pentru Robert la o ediție a Campionatului European de seniori, după argintul de la Glasgow, din 2018, tot în proba de 50 m spate!La Europenele în bazin scurt, sportivul de la CS Dinamo are două medalii de bronz, la 100 metri spate, la edițiile de la Copenhaga (2017) și Glasgow (2019).

În aceeași zi înotătorul David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de nataţie de la Budapesta. Finala probei de 100 metri liber este programată miercuri seara, 19 mai, de la ora 19:19, ora României. David Popovici s-a calificat după Robert Glinţă şi Daniel Martin la Jocurile Olimpice din Japonia.

Robert s-a întors la Budapesta unde a încheiat în forță anul trecut.

Robert Glinţă a stabilit atunci noi recorduri naţionale în probele de 50 metri spate şi 100 metri spate, în bazin de 25 metri.

A fost ziua recordurilor în competiţia International Swimming League.Dressel a făcut record mondial. Glință a răspuns cu două recorduri naționale.

Robert Glinţă, sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a reuşit al treilea său record naţional la Budapesta la 100 metri spate în mai puţin de două săptămâni.

La 23 ani Robert a mai stabilit noi recorduri naţionale la 50 metri spate şi la 200 metri spate.

Pe AIMX aflați aici rezultatul calificărilor pentru Jocurile Olimpice la canotaj în Lucerna.

Autor Ovidiu Pețenghea