Întreceri la sanie cu Valentin Crețu pentru calificarea la Jocurile Olimpice din China

37
Întreceri la sanie cu Valentin Crețu pentru calificarea la Jocurile Olimpice din China

Întreceri la sanie cu Valentin Crețu sportivul care a debutat în întrecerile olimpice la vârsta de 21 de ani, la Vancouver. Valentin a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, Vancouver 2010 și Soci 2014. Valentin a fost primul român care și-a asigurat prezența în competiția de sanie de la PyeongChang 2018.

Întreceri la sanie cu Valentin Crețu! Oficial, calificarea se încheie pe 10 ianuarie. Termenul de nominalizare al sportivilor din partea federațiilor și comitetelor olimpice nationale este 18 ianuarie.

”Inițial au fost desemnate primele 7 etape din Cupa Mondială ca și criteriu de calificare la Jocurle Olimpice. Dar după prima etapă de Cupa Mondială care a avut loc pe pârtia olimpică, au fost probleme cu transportul săniilor înapoi în Europa. 30 de cutii cu sănii ,echipament și truse de scule au rămas acolo. Din această cauză, mai mulți sportivi nu au avut materiale (sănii, și echipament) cu ce să concureze. Unii au împrumutat dacă au avut de unde, alții au făcut dublouri cu alți colegi, dar nu au putut concura toți. Așa că s-a făcut o ședință, unde s-a hotărât că punctajul din 4 etape,cele mai bune ale fiecărui sportiv, respectiv echipaj de dublu, din primele 7 etape de Cupa Mondială să fie contorizate pentru criteriul de calificare la Jocurile Olimpice.”-Valentin Crețu

În momentul de față, la sanie, România are în grafic o echipă completă pentru Jocurile Olimpice!

”Termenul de nominalizare al sportivilor din partea federațiilor și comitetelor olimpice naționale este 18 ianuarie. În principiu, ar fi echipa care este mereu prezentă în Cupa Mondială. Dar având în vedere vremurile acestea nesigure ,cu pandemia care reușește încă să schimbe multe lucruri din viață noastră, așteptăm să ne vedem la Beijing. Orice suspiciune de contactare a virusului ,sau un eventual contact, ne poate scoate din calcul. De aceea nu știu dacă este cineva momentan, care să poată spună cu un procent de 100% că va fi acolo! La sanie sunt însă 4 sportivi calificați 100%.” -Valentin Crețu despre calculele pentru calificarea la Jocurile Olimpice din China.

Săptămâna aceasta este etapa de Cupă Mondială (Sigulda, Letonia) care contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Mai sunt două etape de Cupă Mondială în Germania și Elveția, după care echipa României își face planul pentru China!

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea