Raul Flore anunță cum se pot califica biatloniștii români la Jocurile Olimpice

79
Raul Flore anunță cum se pot califica biatloniștii români la Jocurile Olimpice
sursa Clubul Sportiv Aplicativ Militar "Bucegi"Raul Flore şi Daniel Mazilu.

Raul Flore, unul dintre cei mai promițători biatloniști români ai momentului concurează hotărât să se califice la Jocurile Olimpice din China!

Raul Flore a reprezentat România la Festivalul Olimpic al Tineretului European, desfășurat în Austria pe atunci, iar acum vrea să concureze în echipa tricolorilor la cea mai importantă competiție, Jocurile Olimpice de la Beijing.

”Calificarea se poate face în două feluri: 1. Cu echipa, dacă România se află în primele 20 de națiuni 2. Individual, prin sistemul Wild Card, cu maximum doi sportivi dacă aceștia au media punctelor(3 probe cele mai bune) din ultimele 3 trimestre competiționale în topul celor 12 wild card-uri puse la dispoziție pentru sportivii din națiunile aflate sub locul 20.”-Raul Flore

Momentan tricolorii sunt încă în cursa de calificare, ultima întrecere fiind la Ruhpolding, săptămâna viitoare.

Raul Flore anunță cum se pot califica biatloniștii români la Jocurile Olimpice

”Acolo la Ruhpolding se va stabili în urma punctajelor obținute dacă România va lua startul la Jocurile Olimpice cu echipa(formata din 4 băieți) sau la individual. Aceeași situație este și pentru fete. În urma analizelor făcute de antrenorii români, calificarea cu echipa nu mai va fi luată în calcul deoarece diferențele de puncte dintre România și echipa clasată pe locul 20 sunt mari. Conform ultimei liste cu punctaje IBU, George Colțea și Dimitr Shamaev sunt calificați, însă această situație nu este una definitivă, deoarece întrecerea continuă și pot interveni schimbări. Decizia finală se ia în data de 16 ianuarie. Concursurile se desfășoară în Oberhof și Ruhpolding, Germania, în cadrul Cupei Mondiale, iar în Osrblie, Slovacia, în cadrul cupei IBU.”Raul Flore

Juniorul, Robert Grumeza a vorbit pentru AIMX despre șansele colegilor.

”Eu momentan nu mă încadrez pentru calificarea la Jocurile Olimpice deoarece încă sunt junior,este o situație destul de dificilă,fiecare cursă în Cupa Ibu și Cupa Mondială aduce puncte pentru calificare. Colegii mei se află în plină luptă pentru calificare. Sunt implicați George Buta,Cornel Puchianu,Raul Flore.Din păcate nu avem toata echipa calificată ca la participarea de la PyeongChang.”

Pe AIMX citiți aici  mai multe articole despre sportivii români și întrecerile pentru calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea