Ioan Dzitac ia prima medalie în 2024. Bronz la Judo în Austria

0
47
Ioan Dzitac ia prima medalie în 2024. Bronz la Judo în Austria
Ioan Dzitac ia prima medalie în 2024. Bronz la Judo în Austria
sursa foto Emil Morar Facebook

Ioan Dzitac ia bronz la Linz! Sportivul legitimat la CSM Oradea este pregătit de antrenorii Emil Morar și Dan Fâșie. Ioan este component al lotului de la Centrul Național Olimpic pentru tineret, de la Pitești.

La 21 de ani, Ioan se află la primul său succes la o competiție majoră pe plan european. Ioan Dzitac i-a învins la Linz pe Filip Jovanovic din Serbia, în primul tur, pe Alexander Kasserer din Austria în turul secund și pe Daniel Cargnin din Brazilia în turul trei. Ioan a pierdut apoi în sferturile de finală în fața lui Adil Osmanov din Republica Moldova. În recalificări, judoka orădean a trecut de Mark Hristov din Bulgaria. A ajuns în finala pentru medalia de bronz, în care l-a învins pe Hassan Doukkali din Maroc.

În 2022,

Ioan Dzitac era medaliat cu bronz la Europenele de judo pentru juniori de la Praga. Toamna s-a încheiat pe podium, iar iarna i-a adus o nouă medalie.

Orădeanul Ioan Dzitac a devenit campion național la categoria 81 kilograme la judo
sursa BIHON

Orădeanul Ioan Dzitac face parte din echipa CSM Oradea, pregătită de antrenorii Emil Morar (emerit) și Dan Fâșie, care a avut evoluții remarcabile, reușind să devină campioană națională. După un prim tur liber, formația orădeană a trecut în semifinale de CSM Constanța, scor 3-2, dispunând apoi în finală de CSM Pitești, cu scorul de 4-1.

Echipa CSM Oradea a avut la Naționale componența: Flavius Lungu, Sebastian Fudulu (66 kg), Ioan Dzitac, Robert Boldos (73 kg), Mihail Latisev, Maxim Țugulea (81 kg), Alex George Creț, Sofian Popa (90 kg), Alex Bagrin, Alex Mierluț (+90 kg).

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea