Ioan Dzitac se impune la Sarajevo Junior European Cup 2023

11
Ioan Dzitac se impune la Sarajevo Junior European Cup 2023
sursa Facebook, Ioan Dzitac

Ioan Dzitac se impune la categoria 73 de kilograme. Au mai intrat pe tatami britanicul Luke Davies, favoriții locali, Uros Macar și Darko Topalovic. Sârbul, Aleksa Bubalo a urcat pe podium. În competiție au fost și doi canadieni clasați în urma lui Ioan.

Ioan Dzitac se impune la Sarajevo Junior European Cup 2023
Sursa Facebook Ioan Dzitac

Ioan Dzitac se impune din nou la judo! Succesul din Bosnia vine după medalia de argint la Europeanul de la Cluj.

Orădeanul Ioan Dzitac este medaliat cu bronz la Europenele de judo pentru juniori de la Praga. Toamna s-a încheiat pe podium, iar iarna i-a adus o nouă medalie.

Ioan face parte din echipa CSM Oradea, pregătită de antrenorii Emil Morar (emerit) și Dan Fâșie, care a avut evoluții remarcabile, reușind să devină campioană națională. După un prim tur liber, formația orădeană a trecut în semifinale de CSM Constanța, scor 3-2, dispunând apoi în finală de CSM Pitești, cu scorul de 4-1.

Echipa CSM Oradea a avut la Naționale componența: Flavius Lungu, Sebastian Fudulu (66 kg), Ioan Dzitac, Robert Boldos (73 kg), Mihail Latisev, Maxim Țugulea (81 kg), Alex George Creț, Sofian Popa (90 kg), Alex Bagrin, Alex Mierluț (+90 kg).

Ioan Dzitac este medaliat cu bronz la Europenele de judo din Cehia. La competiţie au participat în toamnă 349 de judoka din 39 de ţări. În septembrie 2022, Ioan lupta la categoria 66 kilograme. Dzitac l-a învins în turul secund pe danezul Bertil Lavrsen, în optimi a trecut de sârbul Srdjan Antelj, dar a pierdut în sferturi în faţa georgianului Tengo Zirakaşvili. În recalificări, Ioan s-a impus în faţa bulgarului Bogdan Iotov, iar în meciul pentru medalia de bronz l-a învins pe norvegianul Gustav Brovold.

Pe AIMX  citiți și articole din natație și vești din sporturile de iarnă! Sunt medalii câștigate la bob în Norvegia și Germania! Detalii aici!

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea sursa BIHON