Sportivele române au cucerit trei medalii la Europenele de lupte Under-23

18
Sportivele române au cucerit trei medalii la Europenele de lupte Under-23

Sportivele române au cucerit trei medalii la Europenele de lupte. La categoria 55 kilograme, campioana en titre, Andreea Ana a fost învinsă în finală de suedeza Emma Jonna Denise Malmgren.

Sportivele române au cucerit trei medalii la Europenele de lupte de la București la nivel sub 23 de ani.

Andreea Ana a rămas cu medalia de argint după ce trecuse în preliminarii de franţuzoaica Laurie Aurelie Celine Lesaffre, în sferturi a învins-o pe italianca Immacolata Danise, iar în semifinală a învins-o pe ucraineanca Maria Vinik.

Ana Maria Pîrvu a cucerit o medalie de bronz la categoria 50 kilograme după ce a învins-o pe Gabija Dilyte din Lituania.

La categoria 59 kilograme, Ana Maria Puiu a obţinut medalia de bronz după un meci pasionant cu bulgăroaica Fatme Tahir Şaban.

La categoria 53 kilograme, Beatrice Ionela Ferenţ a învins-o în sferturi pe Vestina Daniseviciute din Lituania. Românca a pierdut semifinala cu ucraineanca Lilia Malanciuk, dar va lupta, vineri, pentru bronz.

La categoria 57 kilograme, Georgiana Carla Lircă a fost învinsă în sferturi de italianca Aurora Russo.

Gabriela Cuc a trecut în sferturile categoriei 62 kilograme de poloneza Paulina Malgorzata Danisz, a pierdut semifinala cu ucraineanca Irina Bondar, dar o va înfrunta vineri pe sportiva estoniană Viktoria Vesso în meci pentru medalia de bronz.

La categoria 65 kilograme, Amina Roxana Capezan şi-a asigurat o medalie prin calificarea în finala de vineri. Românca a trecut în preliminarii de suedeza Nora Elin Cecilia Svensson, în sferturi a întrecut-o pe turcoaica Busra Efe, în semifinale a câştigat confruntarea cu letona Elma Zeidlere, iar în finală o va înfrunta pe azera Birgul Soltanova.

La categoria 72 kilograme, Paula Aurelia Izabela Rotaru a pierdut în sferturi meciul cu poloneza Wiktoria Choluj, dar va lupta pentru bronz, vineri, cu maghiara Noemi Szabados.

Tot joi, la categoria 76 kilograme, Elena Irina Margaş a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu turcoaica Mehtap Gultekin.

România are o medalie de aur la Europenele U23 de la Bucureşti, mulțumită lui Denis Florin Mihai câștigător la categoria 55 kilograme, la greco-romane.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!