marți, 26 ianuarie, 2021
Acasă CAMPIONI Ionita a obtinut titlul ” Maestru al sportului”! Castiga medalii la atletism...

Ionita a obtinut titlul ” Maestru al sportului”! Castiga medalii la atletism si pregateste copiii pentru performanta

754
Ionita a obtinut titlul
Anamaria Ionita in delegatia Romaniei la Jocurile Olimpice Rio 2016

Ionita a obtinut medalia de bronz la 60 m. garduri, la Campionatul National de atletism in sala. Surpriza a venit insa la finalul intrecerilor din sala Lia Manoliu.   Anamaria a primit titlul de Maestru al sportului. Federatia de specialitate apreciaza activitatea depusa de atleta legitimata la  CSM Braila  si CSU Pitesti.

Ionita a avut cea mai mare satisfactie in atletism cand a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice.

Anamaria este multipla campioana nationala, campioana Balcanica, medaliata cu bronz in proba de stafeta 4X400m. plat, la Campionatul Mondial de atletism de la Portland.

Ionita  a obtinut impreuna cu Adelina Pastor, Sanda Belgyan si Andrea Miklos calificarea la Jocurile Olimpice din 2016.

Stafeta Romaniei s-a clasat pe locul al optulea in finala Campionatului European de la Amsterdam si a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

O altă performanta  la stafeta de 4 x400m. a venit pentru Anamaria in 2009 la Campionatele Europene pe echipe de la Leiria, in Portugalia.

Ionita a obtinut acordul parintilor sa faca atletism.

„Am inceput atletismul in joaca. Eram in clasa a 7-a. Imi placea tare mult handbalul! Eram in echipa scolii si a venit profesorul de sport Oprea Marin si a anuntat cine vrea sa alerge la un cros in parc. Am fost eu care am acceptat si am iesit pe locul 2 pe scolile din Braila. Si asa a inceput aventura! Am ajuns la doamna Roata Irina, legitimata la Csm Braila.”

Tatal atletei a practicat rugby insa in ciuda pasiunii fetei sale pentru handbal s-a opus ca Anamaria sa practice un sport de echipa.

” Tata a spus ca la sport individual eu imi voi decide soarta”

In clasa a 8-a Anamaria Ionita a devenit vicecampioana nationala la 300 m garduri. Cariera de atleta profesionista i-a oferit surprize.

„Eram la  tineret al 2 lea an cand am mers la Europenele de tineret cu obiectiv finala la 400 m. Am ajuns in Lituania si am constatat ca Federatia mi-a gresit inscrierea.In loc de 400m. m-a inscris la 200m.! A fost un soc emotional pt mine. Atunci am jurat ca nu mai alerg 400m niciodata. Si nu am mai alergat pana am decis sa merg la Pitesti sa ma antrenez. Tot intr-un moment de cumpana cand am vrut sa ma las. In toamna 2014. Am mers la Pitesti unde m-am antrenat dar fara sa aud de 400m.😂 In august 2015 am primit telefon de la domnul Titi Mihail daca vreau sa merg in China la campionatul mondial la 4×400.”

Ionita a participat la Jocurile Olimpice de la Rio!

„Si asa a reinceput pregatirea la 400m. O proba pe care desi nu am iubit-o niciodata, mi-a adus cele mai mari satisfactii in atletism”.

Anamaria Ionita alearga si castiga medalii la Nationale dar are si o grupa de copii pe care o pregateste la CSM Braila. Ionita, Maestru al sportului din acest an este si preparator fizic la clubul de baschet Cuza Sport Braila.

Autor: Ovidiu Pețenghea