Ionut Prundeanu si progresul de la juniorat in Canotaj

0
1463
Ionut Prundeanu si progresul de la juniorat in Canotaj
Ionut Prundeanu a adus Romaniei prima medalie olimpica la Singapore. Canotorul roman avea 17 ani si participa la Jocurile Olimpice pentru juniori şi tineret din 2010. Ioan a cucerit prima medalie pentru Romania la prima editie care s-a desfasurat atunci in august. Legitimat la L.P.S. ”Nicolae Rotaru” Constanta si la Clubul Sportiv al Armatei Steaua, Prundeanu  a cucerit medalia de bronz in finala probei de simplu vasle.

Ionut Prundeanu a reusit in 2011  sa isi indeplineasca visul de a ajunge la Mondiale si de a le castiga!

Prundeanu a reusit sa castige in echipajul de 4 vasle la Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori, desfasurate la la Eton, in Anglia.

Junior cu un cumul de rezultate de referinta pe plan intern si international, Prundeanu a participat si la Campionatul European!
„Mereu am fost pe probele de vasle, simplu, dublu si patru vasle, unde Romania nu prea are asa mare traditie ca in probele de rame ! In 2014 am iesit pe locul 5 la Campionatul Mondial de tineret! In proba de 4 vasle. In 2015 am incercat proba de simplu! Am incercat calificarea la Jocurile Olimpice! Cu toate ca am stiut ca e imposibil! Au fost inscrisi in concurs 46 de sportivi si s-au calificat doar primii 9.”
Ionut Prundeanu a fost in lotul olimpic din 2012 pana in toamna anului 2015. A urmat o pauza pana in 2016. Atunci a vrut sa renunte la viata sportiva!
”Am hotarat totusi sa ma antrenez pe langa cei mai tineri cu speranta ca voi fi din nou la lot! Din noiembrie si pana in aprilie m-am antrenat la Orsova si din mai am luat o pauza! Nu stiam daca va fi definitiva sau cat va dura aceea pauza ! In vara anului 2016 am stat acasa si din toamna aceluiasi an am aflat ca s-au schimbat antrenorii si pentru mine se anunta un viitor mai bun.  Am hotarat sa ma reintorc! Dar si asa simteam in acel moment ca nu e timpul sa ma las. Nu reusisem sa demonstrez tot! Acest gand m-a facut mai mult sa ma reintorc!”

Ionut Prundeanu a evoluat constant din 2016 si reprezinta un sportiv de baza in lotul national.

”In 2016 s-au schimbat multe si canotajul masculin a inceput sa reinvie in sistemul nostru! De atunci sunt in proba de dublu! Usor, usor crestem si ajungem sa ne luptam de la egal la egal cu ceilalti care in trecut poate nici nu ne luau in considerare! Acum s-a schimbat situatia! Daca e Romania in seria de concurs  e o problema pentru celelalte natiuni!”

Ionut a participat si la etapa de Cupa Mondiala de Canotaj de la Belgrad. Detalii aici!

AUTOR: Ovidiu Peţenghea