Daniel Natea a castigat aurul la Madrid. Urmatoarea provocare: Belgrad

0
1498
Daniel Natea castiga trofee si se pregateste turneul de Judo de la Belgrad
Daniel Natea si Adrian Croitoru castiga la Madrid

Daniel Natea a castigat weekendul trecut turneul de judo la Madrid, la categoria plus 100 kilograme. Natea l-a invins in optimi pe spaniolul David Fernandez. Sportivul nascut pe 21 aprilie 1992 a trecut in sferturi de germanul Andre Breitbarth. In semifinale Natea a luptat cu Irinel Vasile Chesaru Grigoras. Sportivul reprezinta Spania.

Daniel Natea a castigat medalia de aur la Madrid in fata rusului Soslan Bostanov.

„Greul” de la judo a dorit sa-si verifice forma inaintea Cupei Europene din Serbia.

„A fost un concurs bun. In acest an am revenit dupa perioada cumulata de noua luni de pauza. Am revenit  in antrenamente, apoi la concursuri. Am vrut sa verific la Madrid in ce forma sunt. Mereu sunt nerabdator sa ma lupt. La Madrid am avut patru meciuri. M-am simtit bine si am iesit campion. In al doilea meci, in care am luptat cu germanul am avut o problema la umar, dar sunt pregatit pentru Cupa Europeana de Judo de la Belgrad in Serbia.”

Al doilea meci de la Madrid a avut o insemnatate aparte pentru Daniel Natea. Isi dorea foarte mult o revansa in fata lui Breitbarth.

„A fost important sa castig fiindca germanul m-a batut de doua ori la Campionatele Europene in urma cu patru ani si inca o data la un Grand Prix. Acum l-am batut si nici nu eram in cea mai buna forma. In finala am avut o confruntare contra campionului Rusiei, cu Bostanov. Am mai avut doua meciuri, dar de fiecare data l-am invins.”

Daniel Natea castiga trofee in drumul spre Jocurile Olimpice din 2020.

„La Cluj inca nu am parteneri de antrenament la gabaritul meu. De aceea as vrea sa am si in tara parteneri de categorie. Daca nu o sa gasesc in strainatate fiindca am planificate stagii de pregatire. Voi merge si la Roma, in Italia, apoi in Spania ca sa progresez. La noi a venit si un antrenor japonez coordonator, dar eu ma antrenez cu Adrian Croitoru de la Dinamo si cu Florin Bercean, vicepresedintele federatiei care imi da sfaturi utile. E un antrenor emerit”, a declarat Daniel Natea pentru aimx.ro

Autor: Ovidiu Pețenghea