Ionut Zinca a castigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare

327

Ionut Zinca a castigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale Militare. Sportivul a reusit aceeasta performanta la orientare, in proba de lunga distanta. Este a patra medalie cucerita de Romania la Jocurile Mondiale Militare care se desfasoara la Wuhan, China. Precedentele trei podiumuri au fost obtinute de Ana Maria Popescu, argint la spada, Andreea Chitu, argint la judo, respectiv Andrei Dukov, lupte libere, categoria 57 de kilograme.

Romania si-a mai adaugat o medalie in palmares la Jocurile Mondiale Militare: bronz, prin Ionut Zinca la orientare

Ionut Zinca a luat startul in cadrul probei de lunga distanta. A urcat permanent in clasamentul cursei, iar in final a ocupat locul al treilea. Zinca a fost devansat de francezul Frederic Tranhand si de campionul mondial, rusul Dmitrii Tcvetkov. Jocurile Mondiale Militare se desfasoara in China, la Wuhan, in perioada 16-27 octombrie. Se afla la a saptea editie. Romania este pana in acest moment pe locul 18 in clasamentul pe natiuni.

Primul loc este ocupat chiar de tara gazda cu o colectie impresionanta de medalii: 38 de aur, 15 de argint si 13 de bronz. Surprinzator, SUA, are doar o medalie de bronz.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre medalia de bronz cucerita de Adina Elena Popescu la prima editie a World Beach Games, aici!!! 

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:Federatia Romana de Orientare