Irina Deleanu anunță succese la GDYNIA Rhythmic StarsCUP!

0
112
Irina Deleanu anunță succese la GDYNIA Rhythmic StarsCUP!
sursa Irina Deleanu Facebook

Irina Deleanu anunță succese la GDYNIA Rhythmic StarsCUP! Amalia Lică s-a impus la panglică! Evoluție de top la evenimentul de gimnastică ritmică!

Irina Deleanu anunță succese la GDYNIA Rhythmic StarsCUP! Se remarcă: Amalia Lică, echipa de cinci fete cu loc trei la cerc, Christina Drăgan finalistă la panglică și la măciuci.

Amalia Lică evoluează la superlativ și în Polonia! Antrenoarele, Daniela Chiriac și Tatiana Novikova sunt mândre și de fetele care au urcat pe podium în întrecerea pe echipe!

Rezultat istoric pentru România la Gimnastică ritmică:Amalia Lică e campioană!

Anul trecut în iunie a fost un rezultat istoric pentru România la Gimnastică ritmică :Amalia Lică a obţinut medalia de aur la măciuci, după medalia de argint la echipe şi bronz la minge, obţinut de Christina Drăgan la Campionatul European din Tel Aviv!

Amalia Lică a obţinut un punctaj de 30.100, fiind urmată pe podium de Liliana Lewinska din Polonia, cu 29.100 şi de Kamila Gafarova din Azerbaidjan, cu 28.550.

Tinerele tricolore o urmează pe Doina Stăiculescu, singura medaliată olimpică în gimnastica ritmică românească, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles în 1984, când obținea medalia de argint la individual-compus.

 La Europenele din Israel, într-o altă finală a junioarelor, la minge, Christine Drăgan a cucerit medalia de bronz cu 30.700, după Michelle Munits din Israel, cu 32.150 şi Elvira Krasnovaeva din Bulgaria, cu 31.500.

Cele două performanţe individuale ale sportivelor tricolore veneau după ce, echipa României a câştigat medalia de argint în concursul pe echipe.

România este vicecampioană europeană mulțumită rezultatelor obținute de Christina Dragan și de Amalia Lică. Sportivele din Israel au câștigat titlul continental. Sportivele din Bulgaria, Polonia și Ucraina au completat ierarhia.

Tot anul trecut, pentru gimnastele din România a fost un alt succes la Portimao, la turneul internațional FIG pentru junioare și senioare, unde România le-a avut ca reprezentante pe Amalia Lică și pe Christina Drăgan la categoria junioare și pe Annaliese Drăgan la categoria senioare.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc cursa: Transylvania 6 Days!

Autor: Ovidiu Pețenghea