Iulian Rotariu a terminat pe locul 2 ultramaratonul The Last Desert Antarctica

701

 Iulian Rotariu a reusit o clasare excelenta la capatul pamantului. Angajatul ISU Botosani a terminat ultramaratonul The Last Desert Antarctica pe pozitia a doua. A fost foarte aproape de a-l castiga. Celalalt roman aflat in competitie, Andrei Gligor, a venit pe locul 6 la finish. Este cel mai bun rezultat al bucuresteanului in cadrul curselor din circuitul CaliVita 7 Deserts.

  Iulian Rotariu s-a „batut” pentru locul 1 cu un expert al ultramaratoanelor multi-day

Castigatorul competitiei The Last Desert Antarctica este concurentul care ajunge primul la 250 de kilometri alergati. S-a intamplat dupa etapa a patra. Wong ho Chang a fost primul care a atins aceasta borna. Alergatorul din Hong Kong are un palmares fantastic in acest an in astfel de concursuri de anduranta: a castigat Gobi March (Mongolia) si Atacama Crossing (Chile). La Namib Race a terminat pe 2. Astfel Chang este liderul absolut al circuitului 4 DESERTS. A castigat 3 din cele 4 curse ale circuitului. In momentul in care Chang a trecut linia de sosire Iulian Rotariu mai avea de parcurs 4 kilometri si jumatate. Primii 5 sportivi clasati la masculin si feminin au mai luat startul vineri intr-o noua runda. A cincea. Obiectivul organizatorilor este ca numarul celor care ating 250 de kiloemtri sa fie cat mai mare.

Andrei Gligor s-a clasat pe locul 6 in clasamentul general dintr-un total de 49 de concurenti. Andrei a parcurs in total 202,8 kilometri. S-a declarat indragostit de competitia din Antarctica.„Plecam spre casa insa o parte din mine ramane aici, in Antarctica! Doamne, ce aventura! Multumesc tuturor pentru sustinere! Am fost o gasca faina in Antarctica:)” , a scris Andrei pe pagina sa de socializare.

Autor: Vlad Lucian Arhire