Iulian Teodosiu s-a calificat la Jocurile Olimpice după victoria de la Madrid.

104
Iulian Teodosiu s-a calificat la Jocurile Olimpice după victoria de la Madrid.
sursa Federația Română de Scrimă

Iulian Teodosiu s-a calificat la Jocurile Olimpice din Japonia după turneul de scrimă câștigat în capitala Spaniei. Sabrerul român l-a învins în finala turneului preolimpic de la Madrid, cu 15-11, pe ucraineanul Andrei Iagodka.

Iulian Teodosiu s-a calificat la Tokyo după succesul de la turneul de scrimă din capitala Spaniei.

Iulian Teodosiu este al doilea scrimer român care obţine calificarea la Jocurile de la Tokyo, după spadasina Ana-Maria Popescu. România are acum 62 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice la 13 discipline sportive: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă!

În seria confruntărilor spre trofeu, în sferturi, Teodosiu a trecut de belarusul Ivan Mandov, cu 15-7, iar în semifinale sportivul antrenat de Rareş Dumitrescu şi Marius Gălăţanu s-a impus în faţa turcului Enver Yildirim, cu 15-3.

La floretă masculin, Silviu Roşu a obţinut două victorii în grupa preliminară şi a ratat intrarea pe tabloul principal.

Duminică, alţi trei scrimeri români luptă pentru calificarea la Jocurile Olimpice:

Mario Persu la spadă masculin, Mălina Călugăreanu la floretă feminin şi Bianca Pascu la sabie feminin.

Iulian Teodosiu a început scrima la vârsta de nouă ani, după ce antrenori din CSS Slobozia au venit la școala sa. A practicat sabie împreună cu Alin Badea, viitorul coleg de lotul național sub conducerea antrenorilor Marin Mihăiță și Marius Pușcașu. La vârsta de optsprezece ani a intrat în lotul olimpic al României după ce trei dintre cei patru membri ai echipei vicecampioane de la Londra s-au retras. Sub conducerea lui Tiberiu Dolniceanu echipa României a cucerit medalia de bronz la prima sa competiție în noua componență, la etapa de Cupă Mondială de la Madrid.

Teodosiu a absolvit Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Slobozia și a studiat psihologia.

Pe Aimx găsiți aici și câștigătorii la Cupa României de spadă!