Maricica Puică a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a COSR

95
Maricica Puică a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a COSR
Sursa COSR

Maricica Puică este dublă medaliată olimpică la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, în 1984. În vârstă de 70 de ani, Maricica Puică a fost emoţionată la momentul festiv.

Maricica Puică este una dintre cele mai reprezentative atlete ale sportului românesc, fiind dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, când a cucerit două medalii.

Maricica Puică a primit Colanul de Aur, cea mai înaltă distincţie a COSR

În palmaresul campioanei sunt medaliile de aur la 3.000 metri şi bronz la 1.500 metri la Jocurile Olimpice. La Campionatele Mondiale de sală din 1987, la Indianapolis, Maricica Puică a cucerit medalia de bronz la 3.000 metri. Are medalii de argint la Campionatele Europene din 1982, la Atena, la Europeanul de sală din 1982 la Milano şi la întrecerile continentale din 1986 la Stuttgart. Medalii obținute la 3.000 metri. La Jocurile Mondiale Universitare de la Sofia, Maricica Puică a obținut medalia de argint la 1.500 metri.

„Pentru mine este mai greu momentul ăsta decât atunci când am câştigat medalia la Los Angeles. Nu o să pot vorbi mai mult, vreau să vă mulţumesc din suflet, a fost greu tare, a fost frumos. Vă mulţumesc încă o dată pentru atenţia cuvenită, vă iubesc pe toţi din tot sufletul meu şi pentru că vine Paştele, vă urez multă sănătate şi Paşte fericit!”, a declarat Maricica Puică printre lacrimi la festivitatea organizată la Izvorani, înaintea Adunării Generale a COSR.

Maricica Puică are câștigate 25 de medalii de aur, 21 de argint şi una de bronz la Campionate Naţionale, Balcaniade, Jocuri Mondiale Universitare, Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale (de cros) şi la Cupa Europei. A avut 55 de selecţii în echipa naţională şi de trei ori a făcut parte din reprezentativa Europei la Cupa Mondială.

Maricica Puică a fost numită Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi fair play la Consiliul Europei (în perioada 1999-2004). A fost membră a Comitetului Olimpic Român între 1984 și 2004.

SURSA COSR

Pe AIMX aflați aici și despre calificarea Larisei Iordache la Jocurile Olimpice!