S-a stabilit cand se vor desfasura Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

179
Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Organizatorii Jocurilor Olimpice au anuntat care sunt noile date de desfasurare ale competitiei. Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor tine in lunile iulie si august anul viitor, la fix un an de la amanarea acestora din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a cerut in mod expres imediat dupa amanare ca Jocurile sa nua iba loc mai tarziu de vara viitoare.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 se vor desfasura in perioada 23 iulie 2021 – 8 august 2021

Competitia paralimpica va incepe pe 24 august si va tine pana in data de 5 septembrie. Decizia a fost anuntata luni la pranz dupa o teleconferinta in 4 la care au participat presedintele Comitetului International Olimpic Thomas Bach, presedintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Mori Yoshiro, guvernatorul capitalei japoneze Koike Yuriko si Hashimoto Seiko, ministru desemnat pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice. Seiko este o fosta sportiva de performanta a Japoniei. Ea a participat la 7 editii ale Jocurilor Olimpice ( 4 de iarna, ca patinatoare si 3 de vara, in competitiile de ciclism).

Desi se va desfasura in 2021 competitia isi va pastra numele de Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Aceste Jocuri Olimpice pot fi luminita de la capatul tunelului a spus presedintele CIO Thomas Bach.

De la inceputul pandemiei de Coronavirus Japonia a raportat pana luni 1884 de persoane infectate cu Covid 19. 52 dintre ele si-au pierdut viata.

Tot pe aimx.ro, in campania #iam(x)Thome, poti il poti descoperi pe unul dintre cei mai valorosi „olimpici” din istorie, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: variety.com