Andreea Dragoman se antreneaza acasa cu fratele ei la tenis de masa

205
Andreea Dragoman se antreneaza acasa cu fratele ei la tenis de masa

Andreea Dragoman se bucura de succes si in acest an cand a urcat pe podium pentru Romania inainte de problema coronavirusului care a oprit lumea sportului. Medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires in 2018, Andreea s-a remarcat la Varazdin la Europenele U21 din acest an.

Andreea Dragoman se plaseaza in noul val de jucatoare de succes pe care Romania mizeaza la tenis de masa!

Dragoman Andreea: “Chiar dacă nu mă pot antrena, nu pot sta departe de tenisul de masă, așa că l-am provocat pe fratele meu la un meci”. Partida de acasa a fost postata pe pagina de socializare a Andreei.

Andreea Dragoman şi Rareş Şipoş au obţinut argintul în probele de simplu la Europenele sub 21 de ani.

Dragoman a trecut în semifinale de Christina Kallberg (Suedia), cu 4-0 (11-6, 11-7, 12-10, 11-9), însă a fost învinsă în finală de franţuzoaica Prithika Pavade cu 4-2 (11-7, 14-12, 8-11, 11-4, 6-11, 11-9).

Andreea a inceput sa joace tenis de masa cand nici nu implinise sapte ani, la  Medias, la C.S. Romgaz, sub indrumarea  antrenorului Gheorghe Vaida. In 2007 s-a clasat pe primul loc la Top 16 Europa, competitie rezervata minicadetelor.

In 2016, considerat cel mai bun an al sau in competitia junioarelor, a ocupat locul 2 in Top 10 Europa, a fost a treia in Grand Final, a facut parte din echipa Romaniei care a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului European, alaturi de Adina Diaconu, Andreea Clapa si Mihaela Plaeasu. La dublu Andreea si Adina Diaconu au castigat titlul mondial.

In 2017, s-a transferat la clubul timisean ACS Dumbravita, a obtinut medalia de argint la dublu fete, la Campionat European U21 si a fost componenta a echipei Romaniei clasate pe locul 3 la Campionatul Mondial.

Andreea Dragoman se antreneaza acasa cu fratele ei la tenis de masa
Andreea Dragoman si Adina Diaconu

In 2018, a urcat pe treapta a doua a podiumului national in intrecerea de simplu a senioarelor, iar la Campionatul European U21 de la Minsk, la dublu fete, a obtinut medalia de blonz, alaturi de Adina Diaconu. Ultimul sau trofeu la junioare a fost medalia de bronz  obtinuta cu echipa Romaniei, alaturi de Tania Plaian, Andreea Hudusan, Luiza Popescu si Elena Oprea, la Campionatul European U18. Din 2018 Andreea este la CSA Steaua Bucuresti!

Gratie rezultatelor excelente, si-a asigurat prezenta la JOT Buenos Aires 2018. In Argentina a castigat medalia de bronz.

Sursa COSR

Pe AIMX puteti citi aici si ce se intampla cu Jocurile Olimpice programate in aceasta vara!

Autor Ovidiu Pețenghea