Judoka Adrian Şulcă este cel mai bun sportiv al anului la CS Universitatea Cluj

161

Judoka Adrian Şulcă a obținut titlul de cel mai bun sportiv al clubului clujean după rezultate de referință pe plan intern. Adrian a câştigat în acest an titlul de campion naţional la nivel sub 23 de ani, în martie, la Oradea. Are titlul de campion la nivel sub 21 de ani. Tot la Poiana Braşov s-a clasat şi pe locul secund cu echipa masculină a clubului. Adrian Șulcă are şi o clasare pe primul loc cu echipa ”U”-CSM Cluj-Dinamo, la Cupa României. Competiția a fost rezervată sportvilor sub 23 de ani, în octombrie, tot la Poiana Braşov.

Judoka Adrian Şulcă a devansat-o pe atleta Sanda Belgyan. Podiumul sportivilor de la CS U Cluj a fost completat de voleibalistul Vlad Negrean.

Adrian Sulca are in palmares si  medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. La 17 ani Adrian trecea de campionul Slovaciei, Alex Barto, dupa o victorie prin ippon. In finala din Argentina, Sulca a trecut de Martin Bezdek (Cehia) prin ippon.

Sulca se antreneaza dimineata inainte de scoala. Se trezeste la 5 si se pregateste  la centrul de judo din Cluj. Face judo deja de peste 10 ani si la 17 ani a reusit sa castige titlul olimpic la tineret.

Sanda Belgyan a luat o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Balcanice de seniori în aer liber. Întrecerile au fost în septembrie. La Cluj-Napoca, Sanda a făcut parte din ştafeta de 4×400 metri. A câștigat medalie la 400 metri garduri la individual.

La Campionatele Naţionale de sală din februarie, Sanda Belgyan a câştigat în proba de ştafeta 4×400 metri. La individual, la 400 metri a terminat pe trei. La Cupa României, în august, la Bucureşti, Sanda a obţinut victorii la 400 metri şi 400 metri garduri. La Campionatele Internaţionale ale României, Sanda s-a clasat pe primul loc la 400 metri garduri şi pe trei la 400 metri. La Campionatul Naţional din septembrie, de la Cluj Arena, Sanda Belgyan a ocupat primul loc la 400 metri garduri şi locul secund la 400 metri..

Pe AIMX gasiti si povestea lui Adrian Olaru care a inceput sa practice judo in Italia. Aici gasiti si povestea lui Lucian Dumitrescu ”Laris” Bors, medaliat cu aur la Cluj!

Autor: Ovidiu Pețenghea