Dan Siminel a inotat in Rusia cu gandul la Jocurile Olimpice

254
Dan Siminel a inotat in Rusia cu gandul la Jocurile Olimpice

Dan Siminel a inceput sa practice inotul la varsta de 6 ani. Este supervizat de Sergiu Postica ( antrenor emerit al Republicii Moldova). Dan si-a verificat forma in concursul XIV International Vladimir Salnikov Cup 2020, la St. Petersburg.

Dan Siminel a vorbit pentru AIMX despre debutul in natatie si situatia din criza pandemica.

”Sunt bine! Sanatos! Nu am intampinat dificultati cu restrictiile. Suntem obligati sa pastram toate regulile pentru a ne proteja! In februarie a fost ultima competitie la care am participat inainte de carantina. Timp de 3 luni am facut antrenamente doar pe uscat, in casa. Incercam sa-mi mentin conditia fizica, coordonarea si simtul apei cu ajutorul expanderului. Mi-am dorit sa fiu fotbalist insa parintii au insistat pe inot. Am avut o atractie mai mare fata de inot din momentul cand am vazut primele rezultate si succese.

Dan Siminel a inotat in Rusia cu gandul la Jocurile Olimpice

Dan Siminel a avut 3 luni fara antrenamente in apa.

”Am avut o recuperare grea pentru care am muncit mult pentru a reveni la forma de inaintea carantinei. La Competitia din Rusia au participat multi oponenti puternici. A fost sever cu respectarea restrictiilor pandemiei si cu purtarea mastilor . Nu m-am simtit cumva deranjat de toate acestea. A fost o competitie de control. Am analizat greselile si voi lucra sa remediez. Urmatoarea competitie va avea loc in februarie (Campionatul Republicii Moldova). Obiectivul principal este calificarea la Jocurile Olimpice.”

Inotatorul Alexei Sancov a stabilit trei recorduri ale Republicii Moldova la turneul international de la Sankt-Petersburg, la care au concurat sportivi din 7 tari. Alexei Sancov s-a antrenat in Statele Unite ale Americii.

La turneul de la Sankt-Petersburg a mai participat si Pavel Alovațchii.

Siminel a participat si la Internationalele de Inot ale Romaniei. Are victorie la 4×100 de metri in stafeta Moldovei cu Tatiana Salcutan, Tatiana Chisca si Alexandru Ostrovscii. Pe doi s-au clasat Alexandra Dobrin, Alexandru Costel Badeata, Alexandra Bogdaneci si Bogdan Ionut Iordachescu de la Clubul Sportiv Universitar Pitesti.

Pe AIMX aflati aici topul trei al sportivilor clujeni in 2020!

Autor: Ovidiu Pețenghea