Judoka Simionescu anunta noul obiectiv dupa medalia castigata la Grand Prix

0
753
Judoka Simionescu anunta noul obiectiv dupa medalia castigata la Grand Prix

Judoka Simionescu anunta ca vrea doua medalii cucerite la Grand Prix sau la Grand Slam ca sa fie sigur de participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Locul 5 din Maroc si medalia de bronz castigata in Antalya il apropie pe Vladut de participarea la turneul olimpic. In Turcia, ieseanul a cucerit cea mai importanta medalie in acest an.

Judoka Simionescu anunta obiectivul dupa Grand Prix-ul din Antalya si vrea sa fie in Top 8 mondial!

Judoka Simionescu anunta noul obiectiv dupa medalia castigata la Grand Prix„In Antaya semifinala a fost cea ma grea! Cu toate ca pana acolo m-am batut cu Lukas Krpalek, campion olimpic si mondial. In semifinala am avut un adversar dinamic si in Golden Score am plecat tarziu pe contra si a punctat el. A fost insa un meci bun pe care l-am facut. Am invatat din el. Am avut multe meciuri la activ cu Roy Meyer (locul 10 mondial).”-Vladut Simionescu

Adversarul invins de Vladut in lupta pentru bronz a fost tot unul de calibru, brazilianul David Moura (locul 3 mondial). Moura a venit din recalificari si era favorit dupa precedentele confruntari pe care le castigase cu Simionescu. Vladut a castigat lupta si a incheiat pe locul 3 concursul din Antalya castigat de Meyer.

Judoka Simionescu este pe locul 13 in clasamentul pentru calificare la Jocurile Olimpice.

„La Tokyo merg sportivii din top 24. Vom afla cine se califica anul viitor in aprilie, mai exact dupa Campionatele Europene din 2020. Mi-am propus in acest an sa mai iau cel putin doua medalii ca sa pot sa fiu cat mai sigur de calificare. Vreau sa fiu cat mai sus in clasament, de ce nu in top 8 ca sa am o tragere la sorti mai buna.”-Vladut Simionescu

In mai, Simionescu participa la Grand Slam in Azerbaijan. Va urma un stagiu de pregatire in Japonia si un Grand Prix in China.

Autor: Ovidiu Pețenghea