6 medalii de aur castigate pentru Romania si 12 in total la Europenele de Haltere!

293
6 medalii de aur castigate pentru Romania si 12 in total la Europenele de Haltere!

6 medalii de aur au castigat reprezentantele Romaniei la competitia de la Batumi. La Europenele din Georgia protagonistele Romaniei sunt Elena Andries si Loredana Toma! Cele doua sportive au punctat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

6 medalii de aur au castigat in total Elena Andries si Loredana Toma la Campionatele Europene de la Batumi!

Loredana Toma si Irina Lepsa au cucerit impreuna sase medalii, trei de aur, doua de argint si una de bronz, marti, in limitele categoriei 64 de kilograme.

Loredana Toma a castigat trei medalii de aur. La smuls s-a impus cu 111 kilograme. La aruncat a castigat cu 128 kilograme. Totalul  239 kilograme i-a asigurat Loredanei al treilea aur european.

Irina Lepsa a obtinut argintul la smuls, cu 102 kilograme. La urmatorul stil  a cucerit bronzul la aruncat, cu 127 kilograme. La total Irina a ocupat locul al doilea, cu 229 kilograme.

Romania a ajuns la 12 medalii si participa cu 14 sportivi la competitia de la Batumi. Din cele 12 medalii cucerite sase sunt de aur, doua de argint si patru de bronz.  Cosmina Pana la categoria 45 kilograme a castigat bronz  la stilul aruncat. Cristian Marian Luca a urcat pe treapta a treia a podiumului la 55 kilograme, la stilul smuls. Sorina Hulpan a castigat medalia de bronz la categoria 59 kilograme, la stilul aruncat.

Anul trecut tricolorele au bifat 15 medalii castigate la Haltere la Campionatul European. Romania a incheiat competitia de la Izvorani cu 26 de medalii, 9 de aur, 8 de argint si 9 de bronz.

Elena Andries a repurtat fiecare „aur” la categoria 48 kg. 3 medalii castigate la Haltere cu (179 kg) la total, la smuls (79 kg) si la aruncat (100 kg). Loredana Toma  s-a remarcat si anul trecut cu trei medalii de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg. La aceeasi categorie Irina Lepsa  a obtinut argint (smuls, aruncat, total) in 2018. La competitia de la Izvorani, Nicolae Onica  a obtinut anul trecut cele mai bune rezultate la masculin. Onica a bifat de doua ori aurul, medalii castigate la aruncat, total si medalia de argint  la smuls,  la 94 kg.

Autor: Ovidiu Pețenghea