marți, februarie 20, 2024
AcasăCAMPIONIPatinatoarea germana Julia Sauter a devenit Campioana Balcanica pentru Romania

Patinatoarea germana Julia Sauter a devenit Campioana Balcanica pentru Romania

    Patinatoarea Julia Sauter a obtinut locul 1 la Campionatele Balcanice de patinaj artistic. Julia a reusit cea mai importanta performanta a carierei. Sportiva este nascuta in Germania, dar reprezinta tara noastra de 5 ani. „S-a bucurat foarte mult ca i-a cantat imnul si ca a urcat pe prima treapta a podiumului”, a declarat antrenorul Marius Negrea, in exclusivitate pentru aimx.ro

Patinatoarea germana Julia Sauter a devenit Campioana Balcanica la concursul desfasurat in Slovenia. Sportiva a ascultat cu ochii in lacrimi imnul Romaniei. Julia este nascuta in Ravensburg, Germania si va implini in luna iunie 21 de ani.

Julia SauterCampionatele Balcanice de patinaj artistic s-au desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Celjie, in Slovenia. Imnul Romaniei a rasunat dupa ce Julia Sauter a cucerit titlul de campioana balcanica. In aceeasi competitie, patinatoarea antrenata de romanul Marius Negrea si-a realizat si baremul de punctaj pentru Campionatele Mondiale din 2019 din Japonia.

Julia Sauter a reusit un Personal Best la programul liber, cu 95 de puncte. La TOTAL patinatoarea a obtinut 140 de puncte. Performanta este cu atat mai importanta pentru ca Julia vine dupa un an in care a fost accidentata.

Marius Negrea: „Sezonul a inceput pentru Julia la jumatatea lunii decembrie. Atunci a facut primele antrenamente fara dureri”

Titlul balcanic inseamna recunoasterea a 5 ani de munca si de greutati pentru Julia Sauter si antrenorul ei. „Se simte foarte bine si este din ce in ce mai in forma. Se afla intr-un real progres fata de sezoanele trecute. Dorinta de revenire a fost foarte mare tocmai pentru ca a fost accidentata mult timp. A fost foarte emotionata dupa concurs pentru ca a realizat un program liber excelent si cu acesta s-a calificat la Mondiale. I-au dat lacrimile dupa evolutie. A scapat de presiunea care o apasa”, a spus Marius Negrea.

  „De 5 ani muncim sa intram in elita mondiala. Acum am reusit. S-a bucurat foarte mult ca i s-a cantat imnul Romaniei, chiar daca ea este nascuta si traieste in Germania, si ca a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului cu medalia la gat si diploma in mana.” – Marius Negrea

Festivitatea de premiere:

Julia Sauter va participa saptamana aceasta la ultimul concurs din sezon, in Italia, la Egna. aimx.ro a realizat anul trecut un reportaj despre Julia si despre faptul ca a reprezentat Romania pe banii ei la competitii. Il puteti citi aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE