26 de medalii castigate la Haltere! Succes pentru tricolori la Izvorani

0
1416
26 de medalii castigate la Haltere! Succes pentru tricolori la Izvorani

Fetele au bifat 15 medalii castigate la Haltere la Campionatul European. Romania a incheiat competitia de la Izvorani cu 26 de medalii, 9 de aur, 8 de argint si 9 de bronz.

Elena Andries a repurtat fiecare „aur” la categoria 48 kg. 3 medalii castigate la Haltere cu (179 kg) la total, la smuls (79 kg) si la aruncat (100 kg).

Ilie Ciotoiu s-a  remarcat cu doua „bronzuri”, medalii castigate la Haltere (aruncat si total) la 56 kg.

„Am fost pregatit pentru acest concurs. M-am antrenat patru luni, s-a acumulat oboseala, plus stres, nervi, am fost primul medaliat la aceasta editie la baieti pentru Romania. Urmatorul obiectiv este la Mondiale. Astept  sa il bat pe italian, pe campionul european, Mirco Scarantino.”-Ilie Ciotoiu

Ionut Ilie s-a remarcat si el cu doua medalii  de bronz castigate la Izvorani (aruncat si total) la 62 kg.  Andreea Penciu  a castigat medalia de argint (smuls) si bronz (total) la 58 kg.

„Bronzul” o ambitioneaza pe Maria Grigoriu.Sportiva promite noi medalii castigate la Haltere la 58 kg.

” La aceste Campionate Europene de seniori nu cred ca am concurat la potentialul maxim. Totusi am obtinut o medalie de bronz la stilul aruncat, la doar 18 ani. Este o medalie pe care mi-o doream demult iar acum imi doresc mai multe medalii pe plan international dar sunt constienta ca am foarte mult de muncit.”-Maria Grigoriu 

„Argintul” l-a facut fericit pe Paul Dumitrascu si sportivul debutant la Europeanul de seniori anunta noi medalii castigate la Haltere la 69 kg.

” Aceasta medalie pentru mine este totul! E cea mai valoroasa din cariera deoarece a fost la Campionatul European de seniori. E primul meu an cand concurez la seniori desi inca sunt junior si sper sa confirm. Peste cateva luni am Campionatul Mondial, categoria de varsta sub 20 de ani. Sper sa iau cel putin un argint, la aruncat, apoi la total. Daca sunt in stare buna si sanatatea este pe masura chiar ma gandesc la aur. Deocamdata sunt foarte fericit pentru performanta pe care am realizat-o.”-Paul Dumitrascu

Loredana Toma  s-a remarcat cu trei medalii de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg. La aceeasi categorie Irina Lepsa  a obtinut argint (smuls, aruncat, total).

Razvan Martin a obtinut al doilea rezultat ca valoare  la masculin pentru Romania. Martin – a castigat aur (smuls) si doua medalii de argint (aruncat si total) la categoria 77kg.

Nicolae Onica  a obtinut cele mai bune rezultate la masculin. Onica a bifat de doua ori aurul, medalii castigate la Haltere  (aruncat, total) si una de argint (smuls) la 94 kg.

Andreea Aanei a castigat  trei medalii de bronz (smuls, aruncat, total), la cat. +90 kg.

Autor: Ovidiu Pețenghea