sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXJustin Ionescu a fost împreună cu Mihaela Meculescu la Manaslu Base Camp.

Justin Ionescu a fost împreună cu Mihaela Meculescu la Manaslu Base Camp.

Justin Ionescu a fost împreună cu Mihaela Meculescu la Manaslu într-o expediție atipică din punct de vedere meteo, cu multe precipitații, care a făcut dintr-un munte cunoscut unul greu de citit.

Justin Ionescu a fost împreună cu Mihaela Meculescu la Manaslu Base Camp.

Justin Ionescu a fost împreună cu Mihaela Meculescu la Manaslu și a oferit o postare pe pagina de socializare despre momentul trăit la înălțime.

”Încă un vârf din Himalaya pe care nu am urcat anul acesta, după Ama Dablam în iarnă, Annapurna în primăvară acum în toamnă e rândul lui Manaslu 8163 metri. Da, așa este, noroc cu satisfacția realizării efective a proiectelor și experiențele trăite, care reușesc să-mi compenseze toate regretele și să-mi umple sufletul de mulțumire că reușesc să fac ceea ce-mi place cel mai mult. Am părăsit muntele și șansa de a mai da o încercare la vârf în grabă, sub presiunea riscului major de producere a avalanșelor și a schimbării vremii pe munte, o dată cu apropierea iernii. Nu fără să rămân în minte cu întrebarea: „Oare așa să fie, vin furtunile și zăpezile mari sau doar se închide sezonul și lumea mai are și alte treburi pe acasă?” (E clar după câteva zile, cei care nu s-au grăbit să părăsească zona sunt blocați de valul de precipitații abundente)A fost o expediție frumoasă dar foarte atipică din punct de vedere meteo, cu multe precipitații, care a făcut dintr-un munte cunoscut ca cel mai ușor vârf de peste 8 mii de metri un munte greu de citit, periculos și care a dovedit-o, prin furtuni și avalanșe nenumărate, cu victime umane regretabile. La final de expediție, din fața unei cafele într-un hotel din Kathmandu, îmi dau seama că tot ce este greu poartă o frumusețe interioară extraordinară, de care e greu să-ți dai seama la momentul trăirii experienței și ușor, ușor o descoperi cu trecerea timpului.Încă gust deliciile abia încheiatei expediții și mintea începe să-mi zburde spre zări cu noi proiecte frumoase…Vă pup și vă îmbrățișez pe toți de aici din Kathmandu!Peste câteva zile voi revenii acasă și toate dificultățile expediției pe vârful Manaslu se vor transforma definitiv în amintiri plăcute. ” postare pe pagina de socializare a lui Justin Ionescu.

Pe AIMX AFLAȚI AICI  ȘI VEȘTI DIN NATAȚIE

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE