Doua luni pana la momentul UNDER 2 HOURS: Kipchoge se pregateste in Kenya

714

Eliud Kipchoge continua pregatirile pentru a deveni primul om de pe planeta care coboara sub doua ore pe distanta maratonului. Cel mai valoros maratonist al tuturor timpurilor se antreneaza in Kenya, la Kaptagat, la mare altitudine. Sportivul a simulat un maraton in aceste zile. 

Eliud Kipchoge si echipa sa a iesit la un long-run de 40 de kilometri

  Eliud Kipchoge Kenya  Kenyanul a alergat cei 40 de kilometri in doua ore si 15 minute. A avut o medie de 3 minute si 22 de secunde pe kilometru. Traseul maratonului a fost pe trail, teren accidentat si la 2000 de metri altitudine. 

Maratonistul Eliud Kipchoge va incerca a doua oara in cariera sa alerge maratonul sub 2 ore. Proiectul este intitulat INEOS 1.59. Locatia aleasa se afla la doar 500 de kilometri de granita de vest a Romaniei. Kenyanul va incerca sa devina primul pamantean care parcurge cei 42,195 de kilometri sub doua ore in celebrul parc de distractii al capitalei Austriei: Prater. Organizatorii si-au „rezervat” perioada 12-20 octombrie 2019 pentru marea provocare. In mod normal cursa ar trebui sa se desfasoare sambata, pe 12 octombrie. 

Tot pe aimx.ro puteti citi un interviu EXCLUSIV cu Mihai Vigariu, cel mai rapid roman pe distanta unui Full IronMan, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: RUN I X