98 de concurenti au alergat pe potecile din Fagaras la KM Vertical Balea Race

0
796

KM Vertical Race este un concurs de alegare montana ce se desfasoara pe potecile muntilor Fagaras. Traseul are 5 kilometri, cu o diferenta de nivel de 1000 de metri. 98 de concurenti au fost la startul editiei din acest an. Finishul ii „pune” pe concurenti in 4 labe la propriu. Organizatorii au facut eforturi mari in zilele premergatoare competitiei pe a face „autostrada” in zonele cu zapada, acolo unde au taiat trepte. Nu a plouat duminica, dar ceata a fost fenomenul care a dominat atmosfera. Alergatorii au trebuit sa fie foarte atenti la stancile alunecoase.

Ionut Zinca a castigat KM Vertical Balea Race. Ingrid Mutter s-a impus la feminin

Startul se da la Balea Cascada, la altitudinea de 1230m, iar finishul este in Curmatura Balii (Saua Doamnei) 2240m. „Prima cursa in 2020, prima victorie. Un start bun de sezon”, a scris pe pagina sa de socializare castigatorul Km Vertical Balea Race, Ionut Zinca (foto). 98 de concurenti s-au aflat la startul competitiei organizate de clubul Vertical Sport. Startul s-a dat din 30 in 30 de secunde, de la cel mai valoros in jos, pentru a exista putine depasiri pe traseu. Concurentii au fost repartizati la start in grupe, pentru a se evita aglomeratia. Nu a existat premiere, iar imediat dupa ce ajungeau la finish concurentii se indepartau pentru ca interactiunea sa fie aproape inexistenta.

„Aveam jar pe talpi toti. Pentru mine a fost primul concurs pe anul acesta. Si vertical! Sunt multumit de rezultat. A mers bine fuga. Nu am mai fost niciodata la cursa asta. Am alergat fara bete. In mare parte pe traseu a fost ceata”, a declarat pentru aimx.ro Cristian Mosoiu, cel care s-a batut pentru locul 2 cu Viorel Palici.

Cristi Mosoiu se apropie de finishul Km Vertical Balea Race

Pentru ca muntele ii „cade” pe casa, Cristi Mosoiu s-a antrenat normal in aceasta periaoda. „Cred ca am mai slabit putin fata de sezonul trecut. Antrenamentele au fost insa cam haotice pentru ca nu aveam un obiectiv clar. Astept competitiile viitoare”, a mai spus Cristi.

Ingrid Mutter: „Mi-a fost dor de concursuri”

Ingrid a castigat cursa feminina. Nu mai alergase intr-un concurs oficial din 1 decembrie 2019, intr-o competitie desfasurata la Cluj Napoca.

Ingrid Mutter surprinsa la Km Vertical Balea Race 2020 de Florin Munteanu

„A fost pentru prima data cand am alergat la Vertical Balea Race. Mi-a placut. A fost o revenire frumoasa. N-am plecat cu vreun obiectiv de timp. Am pornit din pozitia a 15-a si am alergat printre baieti. Nu am avut neaparat motive de ingrijorare in privinta primului loc la feminin. Un traseu frumos, foarte bine marcat, alergabil la inceput si cu o portiune extrem de abrupta, de impins in bete, la final”, a spus Ingrid pentru aimx.ro.

La ora publicarii acestui articol organizatorii nu afisasera clasamentul cu rezultatele. Vom reveni cu detalii si alte reactii cand acestea vor fi disponibile. O bogata colectie de fotografii puteti gasi, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti citi despre dubla lovitura a alergatorului de maraton Robert Georgian Necula, aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Diana Didi, Andreea Zinca