sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăALERGARELocul 3 s-a decis la o secunda la Km Vertical Balea Race:...

Locul 3 s-a decis la o secunda la Km Vertical Balea Race: duel clasic Palici – Szabolcs

Organizatorii Km Vertical Balea Race au afist rezultatele finale ale concursului desfasurat duminica. Cel mai rapid timp a fost al lui Ionut Zinca 43.36. 90 de concurenti au ajuns la finish. Ultimul, Paul Lazar, in 1.48.40. La masculin concurenta a fost acerba: locurile 2,3 si 4 ( Mosoiu, Palici si Szabolcs) au venit intr-un interval de doar 22 de secunde, iar concurentii de pe pozitiile 5 si 6 (Damian si Pepene) au fost diferentiati de doar 11 secunde. Si la fete pentru locul 2 a fost o „batalie” de la distanta intre Mara Popa (foto) si Adriana Plosnita, adjutecata de prima alergatoare cu doar 3 secunde.

Traseul Km Vertical Balea Race are 5 kilometri lungime cu o mie de metri diferenta de nivel

Mara Voicu, locul 2 feminin la Km Vertical Balea Race 2020

Startul s-a dat din 30 in 30 de secunde, iar primul care a plecat a fost Viorel Palici, cel care detine recordul traseului: 43.19, reusit in 2018.

„M-am bucurat de cursa. M-am simtit bine! Am stat in confort. Am fost oarecum dezavantajat ca am plecat primul pentru ca toata lumea din spate trage sa te depaseasca. Nu m-a deranjat startul decalat. Sunt obisnuit de la schi fond. Ma asteptam ca pe portiunile mai alergabile sa fiu ajuns. Nu am mers la suta la suta. Pe ultima urcare i-am dat foarte tare si am scos cel mai bun timp. Este o urcare abrupta care pleaca de la refugiul Salvamont cu aproximativ 100 de metri diferenta de nivel”, a declarat Viorel Palici pentru aimx.ro

La doar o secunda in spatele lui Palici a ajuns Gyorgy Szabolcs. Nici el nu a apasat „pedala” pana la fund.

„Daca dai totul e simplu. Nu am mers oareum la maximum. Nu eram setat sa dau totul. Voiam sa vad cum stau, mai ales ca nu mai alergasem un „Vertical” de mult. Este pentru prima data cand am fost pe traseul acesta. E fain, cu parti abrupte, parti rapide, stanci, zapada… Pe ud eram mai retinut. Puteai in curbe sa iei trante urate”, a spus Szabi (foto) pentru aimx.ro.

Adriana Plosnita, locul 3 feminin: „Este un traseu pe care trebuie sa tragi cap-coada”

Adriana Plosnita a terminat Km Vertical Balea Race la doar 3 secunde in spatele Marei Voicu, alergatoarea de pe locul 2, cronometrata in 1.03.32.

„Se simte ca startul nu s-a dat in grup. Am scos un timp mai rau ca anul trecut cu 3 minute. La acest tip de traseu, trebuie sa cam tragi cap coada pentru ca fiecare secunda conteaza aici. De altfel s-a si putut observa. Batalia e pe secunde. Imi pare rau acum ca nu am facut un sprint spre final”.

Adriana Plosnita la finishul Km Vertical Balea Race

Adriana reprezinta clubul Vertical Sport, cel care a spart „gheata” si la propriu si la figurat in acest an pentru organizarea unui concurs de alergare montana:

„Ma bucur ca impreuna cu echipa de la clubul meu am reusit si in acest an sa tinem cursa, in conditiile acestea. Nu credeam vreodata ca va ajunge prima competitie din an, a declarat Adriana pentru aimx.ro.

Rezultatele complete le puteti consulta, aici!!!

Tot pe aimx.ro poti citi si despre planurile Alexandrei Ianculescu patinatoarea de viteza din Sibiu stabilita in Canada, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE