La Madrid, Panturoiu surclaseaza reprezentantele Spaniei la ele acasa. Reactii dupa intrecere

745
La Madrid, Panturoiu surclaseaza reprezentantele Spaniei la ele acasa. Reactii dupa intrecere

La Madrid, Andreea Panturoiu a aratat ca sare in continuare bine. Atleta de la CSM Bucuresti a reusit in doua concursuri consecutive la triplusalt rezultate de peste 14m 20. Andreea a castigat titlul la Nationale cu o saritura de 14,22 m. A fost  a 3-a performanta in lume din acest sezon.

La Madrid, Andreea Panturoiu e in forma cu o luna inainte de Campionatele Mondiale de sala de la Birmingham.

Pana la intrecerea din Marea Britanie, Andreea ia pulsul adversarelor. La Madrid, Panturoiu a avut al doilea rezultat cu 14.21m. Viktoriya Prokopenko a castigat cu 14.31.  Cele mai bune sarituri apartin in sezon  americancei Kenturah Orji – 14,53 m. si reprezentantei Greciei  Paraskevi Papachristou – 14,25 m.

” Au fost zece concurente, dintre care Hanna Minenko, din Israel, care s-a retras dupa 3 incercari nereusite. Acuza si o accidentare. Este medaliata mondiala si o sa vina si la Balcaniada daca nu are ceva grav.” -Mihaela Nicoara -antrenoare

La Madrid, Andreea Panturoiu a mai bifat o etapa din pregatirea   Mondialelor de la Birmingham, programate in martie.

„Am sarit 14.21m. Ma bucura rezultatul, demonstreaza ca raman constanta in raport cu evolutia de la  Nationale. Am incredere ca in celelalte concursuri imi voi imbunatatii rezultatele.Ma simt bine! Vreau sa ating varful de forma la Mondiale!”

Pana la Campionatele Mondiale din primavara, Andreea a bifat evenimentul din seria IAAF Indoor World Tour in capitala Spaniei.

„E un circuit de 6 concursuri. Au fost doua in Germania, acum in Spania si urmeaza unul in SUA si doua in Scotia. La Madrid Andreea a sarit 14,21m. Au fost prezente 9 concurente, toate cu rezultate peste 14m. Concursul l-a castigat o rusoaica, revenita dupa o pauza lunga. Nu a mai concurat din 2015! Andreea, din 6 incercari nu a avut decat 2 valabile, depasind pragul la celelalte 4. A fost impresionata de numarul mare de spectatori. A fost o atmosfera speciala, mai ales ca-si incurajau sportiva, Peletteiro, in fata careia Andreea a castigat Europenele de tineret anul trecut. Ne pregatim in continuare pentru Campionatul Balcanic pe17 la Instanbul, si pe 1martie  e programat Campionatul Mondial.” -Mihaela Nicoara

Autor: Ovidiu Pețenghea