Laura Badea a avut un weekend aniversar! Momentele emotionante ale campioanei

75
Laura Badea a avut un weekend aniversar! Momentele emotionante ale campioanei

Laura Badea -Carlescu, campioana olimpica, mondiala si europeana la proba de floreta, s-a nascut in Bucuresti, la 28 martie 1970. A practicat handbal, apoi a fost atrasa de gimnastica. A inceput sa faca scrima in 1983, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Bucuresti. A invatat că floreta nu este o arma, ci o prelungire a bratului!

Laura Badea a implinit 50 de ani! Steaua i-a pregatit un montaj care a emotionat-o!

Laura Badea a fost antrenata de Rodica Popescu si de Maria Vicol. In 1988, Laura a inceput sa adune trofee la CSA Steaua. Antrenor i-a fost Tudor Petruş. Laura Badea a obtinut o performanta unica la individual pentru Romania. A cucerit titlul olimpic la floreta individual la Jocurile Olimpice de la Atlanta (SUA, 1996). Laura Badea contribuit si la obtinerea medaliei de argint la echipe, la aceeasi editie a Jocurilor Olimpice.

Prima medalie olimpica a fost castigata de Laura Badea la 22 de ani. A fost bronz cu echipa la Jocurile Olimpice din 1992 in Barcelona.

Repere in careiera campioanei!

Dubla campioana mondiala, la Atena (1994), cu echipa. Campioana la Haga (1995), la individual. Cvadrupla campioana europeana la individual in 1996, la Limoges, in 1997, la Gdansk si in 2004, la Copenhaga (doua medalii cucerite).

Laura Badea a avut un weekend aniversar! Momentele emotionante ale campioanei

In noiembrie 2004, dupa 23 de ani de cariera, Laura Badea s-a retras de pe plansa. In noiembrie 2008, a devenit doctor în sport.

Laura Badea Cârlescu a cucerit pentru clubul Steaua București și România nu mai puțin de 22 de medalii olimpice, mondiale și europene. Vedeti aici montajul care a emotionat-o pe fosta campioana olimpica.

”Sunt impresionata! Nici nu imi gasesc cuvintele sa va multumesc pentru aceasta surpriza. Cred ca voi revedea filmul de nenumarate ori. Suna ciudat jumatate de secol, dar daca ar fi sa o iau de la capat as lua-o din nou cu aceiasi oameni!”-Laura Badea Cârlescu

Pe AIMX puteti citi si despre Maria Haraga. Articolul despre singura femeie din Romania coordonator de Spartan Training Group este aici!