Leonard Mitrica: „A fost o bucurie enorma. Parca eu castigasem Mondialul”

684

Leonard Mitrica traieste o prima jumatate de sezon de vis. Alergatorul nascut la Iasi a reusit cea mai importanta performanta masculina a Romaniei la un Campionat Mondial de Ultramaraton Montan: locul 14 in Portugalia. Pe 30 martie el a devenit si primul campion national de alergare montana de ultramaraton al Romaniei. Sportivul de la CSA Steaua este ofiter in armata romana si a inceput sa alerge in urma cu 3 ani.

Leonard Mitrica a parcurs cei 42 de kilometri (2200+) in 3 ore, 48 de minute si 37 de secunde. Strategia i-a functionat perfect

Leonard Mitrica bucurieAvea obiectiv TOP 30. Dar a incheiat concursul pe locul 14. Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan l-a pus in fata mai multor noutati: primul concurs in afara granitelor tarii si prima oara cand a reprezentat Romania. „Este cel mai bun rezultat din cariera pentru mine. Usor nu a fost. Am avut ceva emotii. Reprezentam pentru prima data Romania si era si primul concurs in afara tarii. Stiam ca va fi greu, ca se va pleca foarte tare. Mi-am spus sa incep cat mai calculat (nu am mai vrut sa treiesc experienta de la EcoRun cand am plecat prea tare), sa-mi dozez resurse pentru ultima parte care insemna coborare + plat pe vreo 10 kilometri. Am alergat cu Bogdan Damian (locul 19, 3.50.59) primii 16 km. Apoi am inceput sa prind din urma alti concurenti. De la inceput insa am fost in TOP 30, obiectivul meu. A functionat strategia. M-am hidratat bine, m-am alimentat …” a dezvaluit Leonard pentru aimx.ro.

Mitrica a ajuns al 14-lea la finish, la un minut de TOP 10 si la 13 de campionul mondial, britanicul Jonathan Albon, 3.35.34.

Leonard Mitrica: „Atmosfera de pe traseu nu putea fi trecuta cu vederea. Am ramas cu amintiti memorabile”

Leonard Mitrica bucurie„Mai ales dupa  km16 atmosfera a fost foarte frumoasa. O senzatie uluitoare. S-a format un tunel de oameni care te incurajau” povesteste Leonard care mai dezvaluie un secret. „A fost un plus pentru mine si ca am avut aproape familia. Parintii meu si unul din frati au fost in 3 puncte pe traseu si asta a contat mult. Chiar daca nu a putut sa vina cu mine si incurajarile prietenei mele m-au ajutat foarte mult.”

Finish-ul a fost de neuitat: „Pe ultimii kilometri am incercat sa dau tot ce am mai bun. Imi doream sa recuperez cat de multe pozitii pot. A fost o bucurie foarte mare cand am trecut linia de finish. Parca eu castigasem Campionatul Mondial. Acest rezultat imi da incredere sa ma pregatesc mai mult si sa-mi mentin rezultatul asta sau chiar sa reusesc sa obtin unul mai bun in viitor.”

La sfarsitul lunii Leonard Mitrica va face echipa cu Cristi Mosoiu in concursul de 4 zile Carpathia Trails.

Tot pe aimx.ro puteti citi si despre performanta Denisei Dragomir la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan, AICI!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Diana Amza, Primavera Trail Race