Locul doi pentru Edi Grosu în Polonia, în Visegrad 4 Bicycle Race Grand Prix

0
103
Locul doi pentru Edi Grosu în Polonia, în Visegrad 4 Bicycle Race Grand Prix

Locul doi pentru Edi! Ciclistul român continuă să bifeze clasări pe podium la nivel internațional. Întrecerea pentru victorie a fost cu israelianul, Itamar Einhorn.

Locul doi pentru Edi Grosu în Polonia, în Visegrad 4 Bicycle Race Grand Prix
sursa Facebook, Eduard Grosu Fan Club

Locul doi pentru Edi! A întrecut doi cicliști polonezi în etapa programată între Oleśnica și Długołęka(141.9km). A fost un sprint pentru victorie cu israelianul Itamar de la Israel–Premier Tech.

Eduard a câștigat titlul național la contratimp anul acesta. Legitimat la HRE Mazowsze Serce Polski, Edi a fost urmat de Serghei Țvetcov.

Edi este așteptat și în cea de-a 56-a ediție a Turului României, care va avea loc în perioada 4-10 septembrie. Este cea mai mare competiție de ciclism internațional organizată în țara noastră, iar anul acesta va cuprinde traseul Suceava-Piatra-Neamț-Focșani (unde va avea loc și proba de contratimp individual)-Tulcea-Călărași-București. Cei 120 de cicliști participanți vor pleca pe 4 septembrie de la Suceava și vor ajunge a doua zi la Piatra-Neamț, unde va avea loc și o cursă de ciclism dedicată copiilor. Întrecerea se va încheia la București.

În aprilie, Eduard Grosu a fost leader în turul Belgrade Banjaluka.

Eduard Grosu a ajuns în top după trei etape la întrecerea din Serbia.

În etapa a doua a fost premiat pentru întrecerea cu loc 2. A încheiat după italianul ZANONCELLO Enrico de la Green Project-Bardiani CSF-Faizanè.

În etapa a treia, Edi a fost din nou pe doi în etapa câștigată de italianul FORTIN Filippo de la Maloja Pushbikers.

În palmaresul său sunt două participări la Turul Italiei, câştigarea cursei Ronde van Limburg, dar şi victorii de etape în Turul Estoniei, Turul Croaţiei, Turul Sibiului şi Turul Lacului Qinghai.

Eduard Grosu a câştigat Turul României în 2020. Competiție în care a fost leader anul trecut după ce a câştigat etapa a treia, desfăşurată între Târgu Mureş şi Făgăraş.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea